Benkő hadügyminiszter: nincs háborús veszély

0
1270
Facebook

Jelenleg nem fenyegeti közvetlen veszély Magyarországot, de természetesen sokkal nagyobb figyelmet kell fordítanunk minden apró jelre – nyilatkozta Benkő Tibor hadügyminiszter a Magyar Nemzetnek egyidőben azzal, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyinnal tárgyal Moszkvában.

Nem rendeltünk el magasabb készültséget a honvédségnél – közölte Benkő tábornok. Aki megerősítette: a magyar kormány nem tart igényt Biden USA elnök ajánlatára vagyis arra, hogy amerikai katonákat telepítsenek Magyarországra az ukrajnai válság miatt. Az amerikaiak különben is itt vannak Magyarországon. Az ő támogatásukkal jött létre a regionális különleges műveleti erők parancsnoksága, melyet Lengyelország és Németország is támogat – hangsúlyozta a magyar hadügyminiszter.

Kijevben nem az orosz tankoktól hanem a gazdasági összeomlástól tartanak

Ez derül ki a Der Spiegel helyszíni összeállításából, melyben Zelenszkij ukrán elnök tanácsadói elmondták: nincs közvetlen fenyegetés. Nyolc éve 52 megerősített zászlóalj állomásozik az orosz-ukrán határon. Ezeket mozgatják, de nem jelentenek közvetlen fenyegetést Ukrajna kormányára. Zelenszkij elnököt sokkal jobban nyugtalanítja, hogy fogytán az ország energia készlete. Nem az orosz tankoktól tart Ukrajna államfője hanem az ukrán hidegtől – mondta egyik tanácsadója. Egyelőre kegyes az időjárás Ukrajnához, mert nincs nagyon hideg, de komoly fagy krízishez vezethet. A gazdaság általános állapota is rossz, mert a nyugati sajtó hírei miatt a mélybe zuhantak az államkötvények árfolyamai. A külföldi befektetők bizalmi indexe is elképesztően alacsonyra süllyedt.

A Washington Post „tudatos dezinformációt” közölt az orosz mozgósításról – hangsúlyozta Zelenszkij elnök egyik tanácsadója, aki szerint az orosz fenyegetés állandó, de most nincsen krízisre mutató jel orosz oldalon.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .