Agy

0
772
Facebook

Olvasgatva a nem NER-es újságokat, melyeket ismeretlen okból sokan „baloldalinak” titulálnak, a választás utáni „aferiaztánjóllebőgött” ujjongásokból, „ezmégmindigittvan” dühöngésekből, az egyéb, leginkább gúnyolódó írásokból, na meg a fideszes lapok által sugárzott eleve erőteljes Gyurcsány-utálatból egyértelműen látható, hogy hogyan lehetne Orbánt pillanatok alatt leváltani.

A módszer rendkívül egyszerű, széjjel kell küldeni a fürkészőket meg a portyázókat, akiknek egyetlen feladatuk lenne, megtalálni az Antigyurcsányt, aki a népnek való felmutatása után simán, becslésem szerint minimum hétnyolcaddal hozna bármilyen magyarországi választást.

Mégpedig

  • anélkül, hogy sok közpénzt kellene lopni hozzá, mellyel az egyedi és a közmédia propa… újságírói lefizethetők (a közpénzfidesz összegszerűen kábé ötvenszeresen múlja felül a dollárbaloldalt, azzal a különbséggel, hogy közpénzfideszék nem kapják a pénzt attól, akinek van, hanem maguk veszik ki a közös kasszából, és nem csak választásokkor, hanem folyamatosan),
  • anélkül, hogy sok influenszer beszervezése és rengeteg őt dicsőítő bejegyzés + lájkolás + megosztás kellene hozzá a közösségi oldalakon, amelyek révén tök ismeretlen emberekből lehet másfél hónap alatt országos sztárt, sőt Messiást faragni,
  • valamint anélkül, hogy a „programját” ismerné a nép. Nincs is neki. Ez a Messiásra is jellemző, azaz az Antigyurcsány valamiképpen szintén Messiás. A program nemléte különben is kötelező, mert Dobrev árnyékkormányának volt programja, és annak az ellentettje ugyebár a „nincs program”. Dobrev, mivel volt neki, közzé is tette, csak nem törődött vele a kutya se.

A helyzet az Antigyurcsány megtalálása után már tudományosan is egyértelmű. Az mindenki előtt ismert tény, hogy a legrosszabb rossz, aminél rosszabb már nem képzelhető el, az a -∞ (mínusz végtelen), ami pedig közismerten = Gy. Ha ennek matematikai ellenpólusát képezzük, akkor a +∞ (plusz végtelen) = Agy, vagyis az Antigyurcsány maga a szellemi abszolútum, amelynél jobb egyszerűen nem létezik, így aztán nem kérdés, hogy kire kell szavaznia mindenkinek.

A gond az, hogy az Antigyurcsányt egyelőre nem sikerült megtalálni. Már voltak jelentkezők (LMP, Momentum, MKKP), de egyik sem volt az igazi, talán mert ezek zöld, liberális, kacagtató, meg efféle köntösökben léptek színre, és mivel semelyik sem tökéletes ellentéte Gyurcsány européer szociáldemokráciájának, nem is vihették sokra. A népek nem tudják ugyan, mi az az européer szociáldemokrácia, de ha Gyurcsány a képviselője, akkor biztosan valami borzalom, hiszen a Viktor is megmondta, hogy ezek a gyurcsányisták háborúpárti, migránssimogató gyerekátoperálók, akik, mielőtt halálba küldenék fiainkat, még gyorsan eladják az országot a Soros féle fegyvergyárosoknak. Viktornak meg csak hihetünk, nem? Hiszen a nyugdíjat is megvédte, ahogyan Selmeczi azt anno világgá sikoltozta volt, sőt Rogán többször is megmondta, hogy nincs kormányzati médiabirodalom.

Az Agynak mindazzal, ami Gy, tökéletesen ellentétesnek kell lennie. A lehető legkonzervatívabb, legszuverenistább, a globalistákat a legjobban utáló, a leginkább biblikus-trianonista, az oktatásra és az egészségügyre a legkevesebbet fordító, a svájci indexálást még véletlenül sem bevezető, a legtöbb embert az út szélén hagyó, a szegénységet maximális mértékben kriminalizáló (hajléktalanok, romák, stb.), és hogy az újságíró bácsiknak is elég tétessék, akik ezzel a tulajdonsággal szokták Gyurcsányt lenézően jellemezni, a legeslegkevésbé túlmozgásos személyt kell kiválasztani. Gyakorlatilag legyen szoborszerű, az az igazi. Bájos mosollyal az arcán.

Amint a fentiekből látható, ez afféle tízzel felszorzott Orbán-Toroczkai kombó, megspékelve szent őrülettel meg merev tartással, ami így együtt sajnos túl speciális ahhoz, hogy sűrűn forduljon elő kies Hazánkban.

Csak két ember él minálunk, akik az Agy előírt tulajdonságait megközelítik. Persze csak valamennyire. Az egyik valóságos, a másik reménybeli.

  • Az első természetesen Orbán Viktor. Ő már tett nevezetes dolgokat az Aggyá válás érdekében. Például lenyúlta a gyakorlatilag Gyurcsány által összegyűjtött, 3000 milliárdos MANYUP kasszát, 10 éven keresztül lopta el a 13. havi nyugdíjat, amelyet Gyurcsány a regnálása alatt végig fizetett, úgy tüntette el az EU pénzeket, hogy abból nem az ország gyarapodott, hanem a rokonok, barátok, üzletfelek (lásd a 20 milliós Zuschlag és a 13 milliárdos Tiborcz ügyek ordító különbségét), az oktatásra meg az egészségügyre nagyon kevés pénzt ad, így aztán rendőri felügyelet alá kellett ezeket helyezni, hogy egyáltalán működjenek, valamint eltörölte a svájci indexálást, amely Gyurcsány alatt végig hatályban volt. Ilyen orbáni húzásokból Gyurcsány egyet sem csinált, és Dobrev sem fog csinálni soha, azaz Orbán működése az Antigyurcsány működésének sok szempontból megfelel.

Egy apró gond még akad, ezen jó irányba tett lépések ellenére Orbán sajnos nem érte el azt a szintet, amelyet az Agy ideál megkövetel, ráadásul derék miniszterelnökünk áldásos regnálása következtében Magyarország úgy lecsúszott, hogy már Bulgáriával vetélkedik az utolsó előtti helyért, ami ugyan mellékkörülmény, de sokak számára igen kellemetlen. Orbán, tehát egyelőre nem mindenkinek a legjobb jó. Őt és a környezetét persze az országos pénzhiány egyáltalán nem zavarja, ami Hatvanpusztát tekintve érthető, ugyanis neki magának mégiscsak ő a legjobb jó.

Összefoglalva: Orbán nagymértékben hasonlít az Antigyurcsányra, nem véletlen hát a sokszoros kétharmad. Azért persze fejlődnie kell. Messze még a cél, a pozitív végtelen.

  • A másik potenciális Agy maga a Messiás. Mivel az Agy tulajdonságait ismerjük, kimondható, hogy ha egy Messiás nálunk sikerekre vágyik, jobboldalinak kell lennie, ugyanis Gyurcsány nem az. És valóban, az aktuális Messiás tényleg jobboldali, ezért csodálatos, hogy a Fidesz szavazóbázisa gyakorlatilag intakt maradt tőle (sőt még többen is szavaztak Orbánékra, mint 2019-ben), és a mi Messiásunk jobboldalisága ellenére nem a jobboldali, hanem a baloldali pártoktól szívta el a szavazóikat. Jobban belegondolva ez persze mégsem csodálatos, mert a baloldal szavazóinak láthatólag már mindegy, kicsoda, mindegy, hogy néz ki, és mindegy, mit akar tenni, egyetlen feltételük van, ne Gyurcsány legyen. Ez esetben viszont teljesen érthetetlen, miért nem jó nekik Orbán. Az emberi értelem kifürkészhetetlen. Az értelmetlensége is.

A Messiás jövője elég bizonytalan. A mostani választáson hétszázezer szavazattal kapott ki Orbántól, és az már első ránézésre látszik, hogy ennyi szavazat, amelyet még be kellene neki más pártoktól vagy a bizonytalanoktól gyűjteni, hogy Orbánt legyőzze, nincs a rendszerben. Pláne nem lesz elég 2026-ban, mikor azok a fideszesek is elmennek szavazni, akiket a FIDESZ, a polgármester, meg az EP nem érdekel, mert ők csak Viktorra szavaznak, senki és semmi másra, azaz a Messiásnak a győzelemhez még több szavazó kellene. Így a győzelme gyakorlatilag reménytelen… hacsak nem gondolunk arra: lehet, hogy nem is akar győzni? Mert ő a FIDESZ tartaléka?

A FIDESZ komoly magja tudja, hogy a mostanra már teljesen elszabadult miniszterelnöki hajóágyúval nehezen jut vissza a mérvadó Európába, azaz a Néppártba, így a TISZA menekülési útvonal lehet nekik, ha a FIDESZ Orbán miatt komolyabban kezdene erodálódni. Félnivalójuk a hazai óellenzéktől, azaz az européer szociáldemokráciától nincs, azokat a szerencsétleneket derék népünk jóvoltából a Messiás úgy söpri el, mint a förgeteg!

A fentiek alapján megállapíthatjuk, hogy Magyarországon csak az Antigyurcsány típusú vezetőre vevő a nép. Jelenleg az Agy ideált leginkább megközelítő Orbán-Magyar duó az első helyért vetélkedik. Jeleztük már a kételyt: lehet, hogy ez nem is vetélkedés, hanem elmés együttműködés (lásd Szentkirályi – Vitézy). Hogy melyik, az előbb-utóbb kiderül.

Van még sokaknak egy sánta reménye: a nem fideszes tábor összes szavazója a Messiás zászlója alatt egyesül, akiről csak két dolgot nem tudunk: hogy kicsoda, és hogy mit akar. Bár ez sem új, mert a 2022-es választáson láttunk már ilyet. MZP-ről sem tudtuk, hogy kicsoda, és hogy mit akar. Aztán megtudtuk. Az eredmény még a Holdról is látszott. Mellesleg, ha a Messiás így nyerne, akkor újból kialakul az „Egy a tábor egy a zászló” központosított hatalmi szituáció, ami pont ugyanannyira veszélyes, mint a mostani NER.

Választási érdekesség, hogy sok főfoglalkozású tutimondó azt üvöltözi a nagy magyar médiafronton, hogy Karácsonynak nem lett volna szabad Dobrevékkel szövetkeznie, mert íme, Dobrev riasztó hatása miatt csak épphogy tudott nyerni. Kérdés persze, hogy ha Karácsony nem áll össze a DK-val, és csak a Párbeszéddel indul, azaz a DK szavazói nem rá, hanem a saját jelöltjükre szavaznak, vajon hány voksot tudott volna összeszedni?

Na? Ki tudja? Szabad a pálya, emberek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .