Egyre több nyugdíjas dolgozik, mert képtelen megélni a nyugdíjból

0
832
Facebook

Tavaly már a nyugdíjas korosztályt 10%-a dolgozott míg 2010-ben a nemzeti együttműködés rendszerének hajnalán ez még csak 3,3% volt. Ebben nyilvánvalóan nagy szerep jutott az inflációnak, amely minden uniós rekordot megdöntött tavaly az Európai Unióban, melynek Magyarország a legszegényebb és legkorruptabb tagállama.

A tények: az átlag nyugdíj az Európai Unióban 1294 euró, ez mintegy 460 ezer forintot jelent. Ha valakinek ilyen “magas” nyugdíj jut Magyarországon, akkor szerencsésnek mondhatja magát. Mennyi az átlagnyugdíj Magyarországon? 388 euró vagyis 140 ezer forint. A nagy inflációt követő időszakban ennyiből nemigen lehet megélni. Az senkit sem vigasztal, hogy Bulgáriában még alacsonyabb az átlagnyugdíj: 226 euró, Luxemburgban, ahol a legmagasabb a nyugdíj, az átlag 2575 euró.

Miért szavaznak mégiscsak Orbán Viktorra a nyugdíjasok?

Orbán Viktor nagy politikai leleménye az, hogy létrehozott egy szegény államfüggő réteget, amelyet a választások előtt szerény juttatásokkal is meg lehet vesztegetni. Ez a réteg korábban is megvolt Magyarországon, ahol a lakosság kétharmada ide tartozik, de a baloldali-liberális kormányok elhanyagolták őket. Orbán számítása bevált: a kisnyugdíjasok és a többi szegény népréteg a nemzeti együttműködés rendszerének sziklaszilárd politikai alapjává vált. Megélhetése ugyanis kizárólag az államtól függ. Ezért szavaznak Orbán Viktorra nem pedig Rogán Antal propagandájának hatására. A kisnyugdíjasok azért hiszik el Rogán propagandáját, mert a miniszterelnök “jótékony“ juttatásaival megvásárolta a támogatásukat.

Orbánnak ezért egyáltalán nem fontos a lakosság többségét kitevő szegény és kiszolgáltatott milliók helyzetének javítása hiszen egy jól szituált és jól tájékozott középosztály megvásárlása jóval drágább.

Orbánnak most épp az okoz gondot, hogy nincsen pénze a választópolgárok megvásárlására. Miután eddig ezt az uniós euromilliárdokból fedezte a magyar miniszterelnök, a jövő sem ígérkezik felhőtlennek Orbán Viktor számára hiszen Brüsszel egyáltalán nem ég a vágytól, hogy kiutalja a befagyasztott eurómilliárdokat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .