Kezdőlap Címkék Messiás

Címke: messiás

Divat ami egy megtévesztő áru

Valaha az ember ésszerűséget követett, nem divatot. Amint, azonban tudata elhitette vele, hogy ő itt az atyaúristen, az ésszerűség háttérbe szorult és valami agymenéstől vezérelve kitalálta a divatot.

Valaha, ha esett az eső, megkereste, mivel fedheti be, kenheti be magát, vagy mit vegyen föl, hogy el ne ázzon. Azonban eljutott arra a pontra, hogy akár esik, akár fúj, ha jól áll, magán tartja azt a valamit, sőt még napszemüveget is hord a sötétben. Majd felfedezte a tükröt, nyirbálta szakállát, haját. Miért is nyirbálta ezeket? Mert a haj és szakáll nem fáj. Ha fájna, nem vágná. Hiszen emberünk csak a fájdalomból ért. Ha tehetné, beleit az ujja körül pörgetve, fütyörészve sétálna az utcán, de mivel ez fájna, így nem teszi. Igaz, tévedek. Mára még az a kis esze is elment és a fájdalmat is belekalkulálja a divatba. Így a valaha ésszerű törzsi tetoválások, melyek mára céljukat vesztették, fájdalmas divattá lettek, sajátságos szimbolika kultúrát teremteve maguk körül. De megemlíthetjük a piercingeket és alakra csiszolt fogazatot, körmöket is.

Vajon miben áll egy divat? Minek a mintáját követik azok, akik ennek megszállottjai?

Röviden: a hatalmon levők követése.
Hosszabban: mivel az ember elvesztette ésszerűségét, ezért az erőt, a hatalmat követi. Azt hordja, amit a hatalmon levők, az ő mintáikat, szófordulataikat veszi át. Ösztönösen ettől remél biztonságot. Az amazonasi esőerdő bennszülöttjei a vadonban erőt sugalló állatokat, jaguárt, anakondát imitálják. Így van ez ma is. Vagy talán nem emlékszünk, kik hordtak kecskeszakállt, Lenin-sapkát és idéztek Marxtól? Akkor ez az imitáció hozta meg számukra a fennmaradást.
Ma is vannak követendő sablonok. Ezek túlnyomó részének az a feladata, hogy minden pénzt kiporszívózzon a zsebedből, ami aztán oda vándorol, ahol ezeket a sablonokat kitalálták. Ők mondják meg aztán hogy ez a divat, te meg beszopod. Ésszerűség pedig zéró. Hordasz te minden vackot, mert tetszeni akarsz kedvesednek, meg akarsz felelni a divat általános elvárásainak.
Csak éppen Annak nem akarsz megfelelni, Aki neked teremtésednél fogva természetes hajat, szakállt adott, járásra alkalmas lábat, munkálkodásra alkalmas kezet alkotott meg számodra és szívet dobogtat benned, hogy ha már tudatosan nem fogod fel a jót és rosszat, legalább érezd azokat.
Eljut-e hozzád a filmalkotásokban hozzád közvetített mondanivaló? Általában azok készítenek filmet becsületről, adott szóról, akiknek e kettő nincs. Mindig az ellenkezőjével kompenzálják hiányosságukat. Te pedig elhiszed, hogy tőlük várható az adott szó és becsület. Fordítva van. Azoktól sose fogadj el ilyet, akik magukról ezt kommunikálják! Akiknek van, azok nem kommunikálnak erről.
Megfigyelted-e, hogy egy ilyen filmben egy főhősnek mindent szabad? Szétrepülheti a világ összes légterét, kiirthat büntetlenül egy várost, senki szóvá nem teszi, észre nem veszi, míg téged ötször átvizsgálnak, ha Budapestről Bécsbe mész? Ez ma a messiásképzés, az új divat.

Mi is ez a messiás divat?

Az, hogy érzékeltessék veled: kiválasztottak vannak feletted, akiknek mindent szabad, te meg maradj veszteg és kussolj. Hozzájuk eljön a messiás, ők olyan értékeket képviselnek, amit az a messiás elvár, te pedig, köcsög, hunyj szemet és légy alázatos.
De elmondom mi a fineszesség ebben. Az, hogy a legtöbb kultúrában eljön a várva várt messiás. Ez a messiások harcának kora és mint tudjuk, mindig az erősebb messiás b..ik.
Van messiás a judaizmusban, kereszténységben és Iszlámban, azon belül árnyalatnyi differenciával van külön a síita és szunnita messiás. Ha Afrikában, vagy Indiában élsz, tutti rád szakad még két szekéralja messiás teknősbéka, patkány és más alakban. És úgy néz ki van amerikai messiás, de ha van amerikai, akkor hogy ne lehetne orosz és kínai, ateista messiás? És ha nincs megnevezve messiásnak, akkor legyen éreztetve kiválasztottságnak! Ennek pedig divatot kell teremteni. Mi pedig, zombik beszopjuk. Felvesszük messiásaink szlengjét, attitűdjét, általuk diktált magatartási, öltözködési normákat. Ők pedig kaszálnak. Onnan ismered fel a mai messiás-osztókat, hogy erőt demonstrálnak. Pedig, aki erőt demonstrál, az gyenge, aki gyengeségét hatalmas arzenállal kompenzálja.
Ha nem figyelted volna meg a történelem menetét, akkor elég, ha Allah (SWT) könyvét olvasod, Aki megüzeni, hogy ezeknek a hatalmasságoknak sorsa a megsemmisülés és osztályrészük a hatalmas szenvedés.
Vagy tán nem járnak a Földön és látják, mi volt beteljesülése azoknak, kik előttük voltak? Ők fölöttük álltak erőben, művelték a Földet és nagyobb számban lakták azt be, mint ahogy (ezek) belakják. Eljöttek hozzájuk Prófétáik a bizonyságokkal, s nem Allah volt, Ki elkárhozta őket, hanem önmagukat kárhozták el. (Korán 20:9)
Majd rossz lesz azok beteljesülése, kik rosszat tesznek, mert bizony ők meghazudtolták Allah Áyáit és megcsúfolták azokat. (Korán 20:10)

Az igazi erő nem a fegyverekben van.

A fenti áya megmutatja, hogy mi, muszlimok, mindig tüske leszünk azok szemében, akik a földi hatalmat gyakorolják. Mi minden földi hatalomban annak elmúlását látjuk és hirdetjük. Persze, itt azokról a muszlimokról beszélek, akik ismerik és vallják hitüket, nem a médiumokban futtatott Top 100-as divatsejkekről van szó. Az Iszlám átsüt ezeken a tiszavirág életű hatalmakon és tanításai etalont adnak a földi igazodáshoz, függetlenül attól, hogy van sejk nagy nincs, van „Vatikánunk”, vagy nincs. A Korán örök és maradandó.
Az igazi messiás pedig nem politikai demonstrációk eredményeként jön el, hanem Allah (SWT) küldi akkor, amikor senki nem számít rá.
Az ember elhanyagolja azt, aki ettől a nagy kavarástól megmentené! Mert nincs más Isten, se Putyin, se Biden, se Hszi Csi-Ping, se Narendra Modi, se arab diktátorok, se muszlim hitszónokok, csak ALLAH és Ábrahám, Mózes, Jézus, az összes Egyistent hirdető apostol az Ő prófétái. Allah az, Akinek véső hirdetését Mohammed (béke reá), az írástudatlan próféta teljesítette be azért, hogy ne vakítson el minket, embereket a „divat”.
Amen.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK