A magyar kormányt és az MTI-t sem érdekelte a magyar filozófus nemzetközi díja

2
3496

Heller Ágnes filozófus Manès Sperber-díjat vehetett át Bécsben, a kancellári palota dísztermében. A magyar állam részéről senki nem volt ott, az MTI sem tudósított az eseményről.

Az Osztrák Köztársaság 1985 óta két- vagy ötévenként adományozza a díjat azoknak, akiket az irodalom, a pszichológia vagy a társadalomtudomány területén kiemelkedőnek értékelnek. A névadó Manès Sperber osztrák-francia író, szociálpszichológus és filozófus volt a múlt század elején.

Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus, esztéta, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémiarendes tagja. Kutatási területei az etika, az esztétika, a történet- és kultúrfilozófia, valamint a filozófiai antropológia köré szerveződnek. A Budapesti Iskola nevű szellemi csoportosulás egyik jelentős személyisége.

Ezt az elismerést korábban két magyar szerző, Konrád György (1990-ben) és Esterházy Péter (2009-ben) kapta meg.

A 2018. június 14-i díjátadón Ausztria kancelláriaminisztere és a német nagykövet is jelen volt, ám a magyar állam részéről senki nem jött el, az MTI sem adott hírt a rendkívüli eseményről.

A június 14-i díjátadón Radnóti Sándor mondta a laudációt.

2 HOZZÁSZÓLÁS

    • Azért nem vagyunk meglepve,bunkóságból jelesre vizsgázik pártunk és kormányunk!Amire büszkék lehetünk az nem érdekli ezt a bagázst,a sok baromságot meg naponta szajkózzák!!!UNDORÍTÓ!!!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .