Csütörtököt mondunk, vagy egyszer s mindenkorra vége lesz ennek a szívatásnak

0
982

Hogy melyik oldal a felelős a tegnapi „műsorért”, a balhés tüntetők, vagy azok, akik kiváltották azt, könnyű eldönteni. Mert a parlamenti cirkuszt és az azt követő spontán állampolgári ellenállást valami azért csak kiváltotta! A sorrend, a mi volt előbb ebben az esetben meghatározó! Ez ténykérdés!

A kereskedelmi televíziók agymosása – az elmúlt hét politikai történései mellett is – nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy zokszó nélkül engedjük magunkat megszívatni a mindenkori politikától, de most, hogy a reklámbevételek uralják a mondanivaló sugárzását, ez hatványozottan igaz a jobboldali populista kommunikációra. Szerencsétlen nemzet szerencsétlen napja volt tegnap. A parlamentben és az utcán is.

Ezek kaszinónak nézik az országot. És birkának a benne lakókat. Képesek lennének olyanokat kérdezni a közmunkások téli továbbképzésén majd egy érettségizett ároktisztító hómunkástól, hogy ha a béka brekeg, akkor mit csinál vajon a disznó? Ezek szerencsejátékot űznek velünk, akiket szerencsétleneknek tartanak, mert akinek semmije sincs ugyebár, arról már tőlük tudjuk, hogy annyit is ér.

Mulatós zenével zsibbasztják nemzeti tudatunkat, győzikés édes élet szirupos mázzal öntik le az egészet, hogy aztán késői kezdésű Szulejmán sorozat ringasson álomba bennünket. Orbán tanácsadói és maga is tudják ám mindezt. Hinta-palintáznak velünk kényükre, kedvükre, miközben az ország a béka segge alatt van, ők ”az ország jobban teljesít” szlogennel operálnak.

Az ország nagyobbik fele szegénységben él, erről persze nem ejtenek egy árva szót sem, de bezzeg szavalnak arról, hogy jobban, jobban teljesít közülük minden és mindenki.

A jobban teljesít csak látszat, illúzió, ezek szívatnak bennünket ezzel rendesen. Új babakötvénnyel csábítanak, húzva előttünk a mézesmadzagot, miközben Orbán TEKes konvoja szabálytalanul haladva veszélyezteti a gyalogosokat. Gyalogos magyar! Nem rúgsz te labdába itt, ahol volt szakkollégisták téveszmés csoportja diktálja a tempót.

Ezek kutyába se vesznek bennünket. Nézd csak a kereskedelmi tévé celebes műsorait, meg a köztévé programozott ökörségeit, ezeknek csak az kell úgy is, hogy ne gondolkozzon a magyar! Emberek! Mikor fogjátok tágra nyitni szemeiteket, hogy ne csak nézzetek végre, hanem lássatok is?!

A sajtószabadság, a jogállamiság, vagy a demokrácia kérdésénél érthetőbb az emberek számára a túlóra téma, főleg most az ünnepek előtt! Ezzel csütörtököt mondott a mostani kormányszövetség és képviselőik. Kérdés, hogy vége lesz-e a szívatásnak, vagy marad minden, ahogy eddig volt?!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .