Védtelen nőket rabolt ki, 12 évet is kaphat

0
352

A férfi öt nap alatt hét nőt támadott meg. Bár többször hibázott, négyszázezernyi aranyat így is zsákmányolt.

A 29 éves B. János többnyire a XIII. kerületi, Róbert Károly körúti villamosmegállóban ácsorgott, és nézegette a nőket. Nem a szépségük vagy a mozgásuk érdekelte, a nyakukban fityegő láncokra és medálokra, fülbevalókra fente a fogát. Minden esetben kifigyelte az áldozatát, majd egyetlen rántással szerezte meg a zsákmányt. János a könnyebb, tisztább akciókat kedvelte, hogy ne keveredjen bajba. Így például az egyik áldozatát úgy támadta meg, hogy az mindkét kezében bőröndöt cipelt, a másik nyakából pedig úgy tépte ki a láncot, hogy benyúlt a megállóban várakozó villamos nyitott ablakán. a sértettek közül ketten meg is sérültek.

2016. május 23-a és 27-e között összesen hét nőt támadott meg, és többnyire sikerrel járt. A sorozatos feljelentések után a BRFK nyomozói 28-ára akciót szerveztek a megálló környékére. Nem kellett sokáig várniuk, a személyleírások alapján hamar felismerték a férfit.

A nyomozás azóta lezárult, sőt, vádat is emeltek a fiatal férfi ellen. Rablások, lopások, illetve azok kísérlete miatt kell felelnie. Akár 12 év börtönt is kaphat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .