Lapszem – 2017. 08. 02.

0
1284

Szép napot mindenkinek! Már most meleg van, napközben majdnem akkora lesz a hőség, mint holnap. Öltözzenek hidegen! Átfutottuk a mai országos napilapokat, és most Ön is elolvashatja, hogy mit olvastunk.

Kapitánycsere Erzsébetvárosban

Visszavonták az erzsébetvárosi rendőrkapitány, Kiss Szabolcs rendőr alezredes kinevezését, tudta meg a Népszava.

Bár a Budapesti Rendőr-főkapitányság eddig nem válaszolt a lap ezzel kapcsolatos kérdésére, a kerületben úgy hírlik, hogy az utóbbi évekre a részben bulinegyeddé vált Belső-Erzsébetváros sokasodó problémáira válaszul mozdították el a pozíciójából Kisst.

A lakók szerint a romkocsmák elszaporodásával mára élhetetlenné vált a városrész. Hétvégenként mintegy 150-200 ezer fiatal tódul szórakozni az alig 20 ezer fő által lakott, egy négyzetkilométernyi területre. A lakók, így a nemrég éjszakai felvonulással tiltakozó Élhető Erzsébetvárosért Facebook-csoport tagjai szerint immáron elviselhetetlen a helyzet: a közel négyszáz szórakozóhely között vonuló gyakorta ittas bulituristák szemetelése és garázdasága mellett mindennapossá vált a prostitúció, a kábítószer használat, és az autófeltörés.

Mészáros kilőtte Vajnát

Egyre több jel utal arra, hogy Mészáros Lőrincnél landolhat a Class FM elnémítása óta kihasználatlanul álló, egyetlen hazai országos kereskedelmi rádiós frekvencia – olvasható a Magyar Nemzetben.

Bár tavaly év végén még úgy tűnt, hogy akár évekig eltarthat, mire a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), illetve ügydöntő szerve, a médiatanács egy pályázat keretében ismét kiosztja a sávot, mostanra változott a felállás.

Immár hónapok óta rebesgetik, hogy a Fidesz vezérkara még a választások előtt befejezi a hazai rádiós piac radikális átszabását, ennek záróakkordja pedig épp az országos frekvencia megszerzése lesz. Piaci és politikai források egybehangzóan állítják, a kormánypárt vezetése biztonsági játékot játszik: bár az állami tulajdonban lévő frekvenciák sorsáról döntő médiatanács mandátuma csak 2019-ben jár le, még előtte győztest akarnak hirdetni.

Támogatná az anyatejes táplálást a kormány

A Magyar Hírlap beszámol arról, hogy Rétvári Bence az anyatejes táplálás világnapja alkalmából rendezett konferencián közölte, hogy a kormány igyekszik a védőnőket anyagilag megbecsülni, továbbképzésükhöz pedig hazai és uniós forrásokat biztosítani.

Egy szakmai felmérés eredményét idézve Rétvári Bence elmondta, Magyarországon az anyák többsége, 95 százaléka gondolja úgy, hogy szoptatni fogja gyermekét. Minden második gyermeket négy hónapig, minden harmadikat féléves koráig kizárólag anyatejjel táplálnak.

Átalakítaná a szavazás rendszerét a Jobbik

A Magyar Idők megtalálta Dúró Dóra július 24-én írott bejegyzését, aki a közösségi oldalán árult el részleteket 2018-as terveikről. Úgy fogalmazott: „Javában zajlik a Jobbik választási programjának kidolgozása; részletes, szakmailag alátámasztott, igényes módon kívánjuk elképzeléseinket a magyar emberek elé tárni.

A Jobbik javaslatokat dolgoz ki a jelenleg rendkívül torz választási rendszer arányosabbá tételére, de azt is kilátásba helyezi, hogy az általános iskolai végzettséggel nem rendelkezők ne szavazhassanak.”

Az országgyűlési képviselő kitért arra is, korábban már többször szót emeltek azért, hogy 21. századi, elektronikus módon lehessen szavazni, ahogyan erre már több biztonságosan működő példa van a világban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .