Kezdőlap Címkék Rablás

Címke: rablás

A vád: antiszemita gyilkosság

Félig elszenesedve találták meg Párizsban a 80 éves Mireille Knoll holttestét. A rendőrségi helyszínelés során megállapították: a Parkinson kórban szenvedő idős nőt meggyilkolták. 11 késszúrást fedeztek fel a testén, melyet a tettesek azután megpróbáltak elégetni.

Az ügyészség most emelt vádat az ügyben: gyilkosság, melyet két súlyosbító körülmény is terhel. Egyrészt, mert az idős nő Parkinson kórban szenvedett. Másrészt pedig zsidó volt. A tetteseket ez a két szempont motiválta elsősorban. A harmadik a rablás volt.

Három vádlott van

Két fiatalembert vádolnak a gyilkossággal. A harmadik az egyik gyilkos édesanyja, aki lemosta az áldozat vérét a késről, mellyel megölték a 80 éves Mireille Knollt. Aki évtizedek óta a szomszédjuk volt. A másik gyilkos, a fiú barátja, egy pszichikai problémákkal küszködő fiatalember. Mindketten arabok és muzulmánok, akik gyűlöletből ölték meg a szinte magatehetetlen szomszédasszonyt. Meg persze azért, hogy kirabolják.

Franciaországban nőtt az antiszemita bűncselekmények száma. Emiatt Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök többször is felszólította a Franciaországban élő zsidókat: vándoroljanak ki Izraelbe! Franciaországban él Európa legnagyobb zsidó közössége, és a francia állam mindent megtesz a védelmükben. A zsinagógákat és a zsidó intézményeket  a rendőrség védi, de minden állampolgár mellé nem állíthatnak őröket.

Franciaországban él Európa legnagyobb muzulmán közössége is. Közülük csak kevesen szimpatizálnak iszlamista eszmékkel, de az Izrael ellenesség elég gyakori a Franciaországban élő több mint ötmillió muzulmán körében.

Kapott egy esélyt, de hat bűncselekményt követett el

0
 A kiskunhalasi férfit korábban lopás miatt próbára bocsájtották, de azóta hat bűncselekményt követett el.

Az alkalmi munkákból élő 26 éves férfi röviddel azután, hogy idén márciusban egy korábbi lopás miatt próbára bocsátották, elhatározta, hogy bevételét újabb lopások elkövetésével egészíti ki. Júniusban, alig két hét leforgása alatt öt helyre tört be. Három esetben éjjel vagy hajnalban, kétszer azonban fényes nappal jutott be a kiszemelt ingatlanba. Jellemzően a ház előtt vagy az udvaron parkoló autókban felejtett értéktárgyakra vadászott: a sértettektől mp3 lejátszót, mobiltelefonokat, pénztárcát és személyes iratokat vitt magával. Egyik esetben éjjel a szúnyoghálót kivágva jutott be a házba, ahol az udvaron parkoló autó kulcsát magához vette, majd kinyitotta és a benne hagyott pénztárcát és iratokat ellopta.

Hatodik áldozata egy 78 éves nő volt, aki június 22-én a délutáni órákban kerékpárját tolva sétált a város központjában, amikor a férfi a kerékpár kormányára akasztott bevásárlótáskát hirtelen leemelte és elfutott. A nő telefonját, háromezer forintját és iratait szerezte meg.

A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfit az ügyészség kifosztás bűntettével, lopás és okirattal visszaélés vétségével vádolja, amely 1-7 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza és azt, hogy kötelezze őt a bíróság a sértetteknek okozott kár megtérítésére. Ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Francia diákokat raboltak ki álrendőrök a bulinegyedben

0

A támadók rendőrnek adták ki magukat, és valamilyen igazolványfélét is felmutattak a külföldieknek a Dob utcában, akiket meg is vertek.

A 22 és 24 éves férfi január 17-én éjjel, a Dob utcában autózott, amikor meglátott egy francia diákokból álló ötfős társaságot. Megbeszélték, hogy tőlük akár erőszakkal is, de megszerzik az értékeiket – írja a police.hu.

Kiszálltak az autóból és

„Big problem, police, police!” felkiáltással megállították őket,

miközben valami igazolványfélét mutogattak. Egyikük előbb az egyik lány válláról próbálta meg lerántani a táskát, majd egy fiú kabátjának zsebeit kutatta át. Egy irattartót és egy mobiltelefont zsákmányolt. Az ellenkezni próbáló francia diákot combon rúgta.

Közben a másik rabló a társaság harmadik tagját belökte egy kapualjba, és megpróbálta a zsebeit kiforgatni, közben ököllel orron ütötte. A támadók távozás előtt még többször megrúgták és megütötték a diákokat, majd visszaültek az autóba és elhajtottak.

A vádiratban szerepel egy másik bűncselekmény is: eszerint a vádlottak a fenti esethez képest három nappal korábban, szintén a VII. kerületben egy vita közben úgy megvertek egy férfit, hogy többszörös arccsonttörést szenvedett.

Az álrendőrök ellen vádat emeltek, hamarosan bíróság elé állítják őket. A rendőrség videót is készített a tettesek elfogásáról:

Ketten figyelték őket, mégis elloptak egy gyűrűt

Egy méteren belül két eladó is figyelte a vevőket, a zafírköves aranygyűrű mégis a zsebükben landolt.

A tolvajok egy XIII. kerületi ékszerüzletet szemeltek ki maguknak. Károly és Éva nézegettek, válogattak, próbálgatták a gyűrűket, majd közölték, hogy arannyal kívánnak fizetni. Miközben az eladó az arany aktuális árfolyamát ellenőrizte, a férfi egy 18 karátos, zafírköves gyűrűt rejtett a mobiltelefonja alá.

Távozás előtt arra kérték az eladót, hogy tegyen félre nekik egy ékszert, mert másnap visszamennek érte. Terelés gyanánt Károly még egy

álnevet és egy telefonszámot is megadott,

végül vásárlás nélkül távoztak az üzletből.

A bűncselekmény 2016 november 7-én történt, három héttel később sikerült elfogni őket. Az ügyészség most vádat emelt ellenük, a férfinek négy másik bűncselekmény miatt is felelnie kell. Kiderült ugyanis, hogy több VI. kerületi vendéglátóhelyről is lopott:

vitte a vendégek pénztárcáját, táskáit a benne lévő értékekkel együtt.

Az ékszerbolti lopásról videó is készült, jól látszik, hogy Károlyt és Évát egy másik eladó is szemmel tartotta, de a 200 ezer forintos gyűrűt így is sikerült megszerezniük.

Bíróság elé állítják egy szír menekült kirablóit

A rablók egyike többszörös, különös visszaesőként követte el a bűncselekményt.

A szír férfi 2015 augusztusában, illegálisan érkezett Magyarországra. Valahogy eljutott Szegedre, de addigra már nagyon fáradt volt és fázott is, az utcákon bolyongott, szállást keresett.

A vádlottak egyike másnap hajnalban szúrta ki a külföldit, majd szólt társának, hogy szerinte

a migránsnak sok pénze lehet, rabolják ki.

Megkeresték, és angolul szóba elegyedtek vele, természetesen segítséget ajánlottak neki, azt mondták, fognak neki egy taxit.

Közben kézzel-lábbal mutogatva a Cserepes sor környékén egy elhagyatott részre csalták, ahol egyikük a férfi szemébe világított a zseblámpájával, közben a másik mögé lépett, megfogta a kezeit, leteperte a földre majd többször megütötte. Míg egyikük sakkban tartotta, a másik átkutatta a zsebeit.

150 eurót zsákmányoltak, majd elmenekültek.

A vádlottak jelenleg egy másik bűncselekmény miatt vannak előzetes letartóztatásban. Ügyükben a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Védtelen nőket rabolt ki, 12 évet is kaphat

A férfi öt nap alatt hét nőt támadott meg. Bár többször hibázott, négyszázezernyi aranyat így is zsákmányolt.

A 29 éves B. János többnyire a XIII. kerületi, Róbert Károly körúti villamosmegállóban ácsorgott, és nézegette a nőket. Nem a szépségük vagy a mozgásuk érdekelte, a nyakukban fityegő láncokra és medálokra, fülbevalókra fente a fogát. Minden esetben kifigyelte az áldozatát, majd egyetlen rántással szerezte meg a zsákmányt. János a könnyebb, tisztább akciókat kedvelte, hogy ne keveredjen bajba. Így például az egyik áldozatát úgy támadta meg, hogy az mindkét kezében bőröndöt cipelt, a másik nyakából pedig úgy tépte ki a láncot, hogy benyúlt a megállóban várakozó villamos nyitott ablakán. a sértettek közül ketten meg is sérültek.

2016. május 23-a és 27-e között összesen hét nőt támadott meg, és többnyire sikerrel járt. A sorozatos feljelentések után a BRFK nyomozói 28-ára akciót szerveztek a megálló környékére. Nem kellett sokáig várniuk, a személyleírások alapján hamar felismerték a férfit.

A nyomozás azóta lezárult, sőt, vádat is emeltek a fiatal férfi ellen. Rablások, lopások, illetve azok kísérlete miatt kell felelnie. Akár 12 év börtönt is kaphat.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK