Újfasiszta pártot éljenez a kormány kedvenc publicistája

0
1086

Bayer Zsolt a blogján örömittasan ír arról, hogy Soros Györgyöt feljelentette Olaszországban a Forza Nuova nevű párt. Vagyis egy igazi neofasiszta pártot dicsér, amelyet ráadásul az oroszok támogatnak.

Maga a hír egyébként több hónapos, ki tudja, Bayer Zsolt miért most vette elő. A Forza Nuova, vagyis Új Erő nevű pártot az akkori cikkekben eufemisztikusan radikális jobboldaliként emlegette a kormánysajtó.

Csakhogy az esetükben egy valódi újfasiszta alakulatról van szó.

Egyik legutóbbi botrányuk amiatt volt, hogy felvonulást akartak tartani Mussolini Rómába való bevonulásának, a Marcia su Romának az évfordulóján. A többi párt azonnal elítélte a tervet, mondván, egy ilyennel csak az intoleranciát, a rasszizmust és a gyűlöletet erősítenék.

A párttól valóban nem áll távol a rasszista gyűlöletkeltés: egyik propagandaplakátjukon egy fekete férfi erőszakol meg egy fehér nőt – ez

szinte egy az egyben egy világháborús fasiszta plakát átvétele,

annyi különbséggel, hogy az akkori kép egy fekete amerikai katonát ábrázolt.

A párt alapító-elnökét, Roberto Fiorét korábban börtönre is ítélték, mert köze volt egy fasiszta terrorszervezethez (a csoport Bolognában robbantott). Fiore korábban arról is beszélt:

boldog, ha fasisztának nevezik.

A párt a választásokon eddig egyszer sem ért el jelentős eredményt, de kapcsolatban van több más, európai szélsőjobboldali szervezettel is – hozzájuk hasonlóan komoly támogatást kap Oroszországtól.

Ezeknek szól Bayer dicshimnusza. Hm.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .