Újabb demonstratív lemondás

0
898

Lemondott dr. Rákosfalvy Zoltán, a Magyar Úszó Szövetség elnökségi tagja – az eredetileg 15 tagból álló testület létszáma ezzel háromra csökkent.

A FÜHÜ tudomására jutott legújabb lemondással tovább gyengülhet az elnök, Dr. Bienerth Gusztáv pozíciója. A január 8-án megválasztott Bienerth elleni demonstrációként sorra távoznak a szövtég elnökségének és más testületeinek a tagjai. Így bejelentette ezt a szándékát nem csak az Ellenőrző Testület elnöke és egy tagja, de felálltak az elnökségi tagok közül  többi között olyan, a magyar úszósport ikonikus képviselői, mint Wladár Sándor és Cseh László. Ráaádsul a sportág több legendája, köztük Székely Éva kétszeres olimpiai bajnok, Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok, Hargitay András háromszoros világbajnok, Rózsa Norbert, Szabó József, Risztov Éva olimpiai bajnokok és Güttler Károly olimpiai ezüstérmes is távozásra szólította fel Bienerthet, akit időközben Tóth István hűtlen kezelés, rágalmazás és csalás miatt feljelentett a Fővárosi Főügyészségen.

Az elnök azonban eddig ellenállt, ahogy arról portálunk is beszámolt.

Szeptember 1.-re rendkívüli közgyűlést hívott össze, ám annak napirendi pontján nem szerepek a sorsa, csupán a lemondott elnökségi tagok helyett újak választása.

Közben elterjedt, hogy esetleg Wladár Sándor venné át a helyét – ahogy arról mi is beszámoltunk.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .