Kezdőlap Címkék Bierneth

Címke: Bierneth

Wladár Sándor a MÚSZ elnöke

0

Nagy többséggel Wladár Sándort választották a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökének. Az olimpikon úszó 143 igen és 5 nem szavazatot kapott, 1 ember tartózkodott. Az 1980-as, moszkvai olimpián 200 méter háton aranyérmes sportvezető, visszalépések után egyedüli jelölt volt a posztra.

Szavaznak a küldöttek a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) tisztújító közgyûlésén a budapesti Danubius Health Spa Resort Margitsziget szállodában 2017. szeptember 24-én.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Rendkívüli közgyűlést kellett összehívni az új elnök megválasztása céljából miután a szeptember elsején tartott szintén már rendkívüli közgyűlésen a tagok visszahívták Bienerth Gusztávot.

Az akkor leváltott elnök ellen utóbb a szentendrei úszócsapat vezetője, Tóth István feljelentést tett, amit az ORFK befogadott.

 

Újabb demonstratív lemondás

0

Lemondott dr. Rákosfalvy Zoltán, a Magyar Úszó Szövetség elnökségi tagja – az eredetileg 15 tagból álló testület létszáma ezzel háromra csökkent.

A FÜHÜ tudomására jutott legújabb lemondással tovább gyengülhet az elnök, Dr. Bienerth Gusztáv pozíciója. A január 8-án megválasztott Bienerth elleni demonstrációként sorra távoznak a szövtég elnökségének és más testületeinek a tagjai. Így bejelentette ezt a szándékát nem csak az Ellenőrző Testület elnöke és egy tagja, de felálltak az elnökségi tagok közül  többi között olyan, a magyar úszósport ikonikus képviselői, mint Wladár Sándor és Cseh László. Ráaádsul a sportág több legendája, köztük Székely Éva kétszeres olimpiai bajnok, Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok, Hargitay András háromszoros világbajnok, Rózsa Norbert, Szabó József, Risztov Éva olimpiai bajnokok és Güttler Károly olimpiai ezüstérmes is távozásra szólította fel Bienerthet, akit időközben Tóth István hűtlen kezelés, rágalmazás és csalás miatt feljelentett a Fővárosi Főügyészségen.

Az elnök azonban eddig ellenállt, ahogy arról portálunk is beszámolt.

Szeptember 1.-re rendkívüli közgyűlést hívott össze, ám annak napirendi pontján nem szerepek a sorsa, csupán a lemondott elnökségi tagok helyett újak választása.

Közben elterjedt, hogy esetleg Wladár Sándor venné át a helyét – ahogy arról mi is beszámoltunk.

 

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK