Tüntettek a kéményseprők a „gyilkossági kísérlet” ellen

0
1028

A kéményseprés kötelező elvégzésének eltörlése ellen tüntettek reggel a Kossuth téren kéményseprők. Szakszervezeti vezetőjük „gyilkossági kísérletnek” nevezte a törvénymódosítást, és „radikális” akciókat is kilátásba helyezett.

A kötelező kéményseprést a parlament törvénymódosításban törölte el, de Áder János köztársasági elnök visszaküldte azt a parlamentnek. Várhatóan azonban a kormánypárti többség a lényegen nem változtatva újból megszavazza a törvényt, amely így már hatályba lép.

Hétfőn reggel maroknyi kéményseprő tüntetett a Parlament előtt.

A Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke, Vámos Csaba azt mondta, hogy a demonstrációval a „gyilkossági kísérlet” ellen akarnak fellépni – mondta a HírTV-ben. A szénmonoxid nem politikai kérdés – mondta még. Ha nem járnak sikerrel, készek akár radikális lépéseket is tenni, de konkrétnak nevezhető formát nem említett.

Lázár János kancelláriaminiszter egy korábbi Kormányinfón azt mondta, hogy az emberek „felnőttek”, képesek eldönteni, hogy megrendelik-e a kéményseprést.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .