Trump ügyvédje: mindennap hazudtam az érdekében – 2019. február

0
1150

Mosolyogva jelent meg a képviselőház bizottsága előtt Michael Cohen ügyvéd Washingtonban. „Önök nem ismerik Donald Trumpot! Én igen. Ha valaki a Trump Organization-nek dolgozott, akkor tudta: mindennap hazudnia kellett a főnök érdekében!

Én is ezt tettem!” – vallotta Trump egykori személyes ügyvédje, akit a bíróság hároméves börtönre ítélt választási visszaélések és adócsalás miatt. Azért kapott csak ilyen keveset, mert vádalkut kötött: ha kitálal Trumpról, akkor megúszhatja a hosszas börtönbüntetést. Michael Cohen 2007 óta volt Trump személyes ügyvédje, aki sok kínos ügyet elsimított az USA mostani elnökének.

Donald Trump a legutolsó percig nem nagyon hitt abban, hogy megválasztják, ezért maga is gátlástalanul hazudozott a választási kampány során is – vallotta egykori ügyvédje. Mindvégig hazudott az orosz kapcsolatairól – mondja most Michael Cohen, aki sokáig védte egykori főnökét. Csakhogy Mueller ügyész a sarokba szorította. A különleges ügyész elsősorban azt vizsgálja: együttműködött-e Trump az orosz titkosszolgálattal a választási kampány idején. Hillary Clinton, aki elveszítette a választást, ezzel vádolta meg ellenfelét. Ezzel kapcsolatban Michael Cohen azt vallotta most, hogy biztos benne: Trump ismerte Hillary Clinton levelezését, de bizonyítani ezt nem tudja. Mint ahogy azt sem, hogy az orosz titkosszolgálat juttatta el a levelezést Trumpnak.

Az ügyvéd vallomása rendkívül kellemetlen Donald Trumpnak, aki 2020-ban újra meg akarja nyerni a választást. Mindkét elődje: a republikánus George W. Bush és Barack Obama duplázott vagyis nyolc évet töltött a Fehér Házban. Ellenfelei, a demokraták mindenképp meg akarják ezt akadályozni. Ehhez nagyon jól jön az egykori személyes ügyvéd vallomása, aki szerint „Trump egy rasszista csaló, aki egyeduralomra törekszik. Igazi autokrata!”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .