“Trump olyan banditákat is keblére ölelt mint a magyar miniszterelnök”

0
803
Facebook/BG

Egyre hevesebb a vita az elnökjelöltek között az Egyesült Államokban. A külpolitikai nem játszik túl nagy szerepet, de néha rákérdeznek.

Biden demokrata jelölt, aki Obama elnök idejében alelnök volt, sokkal jobban tájékozott e téren mint Trump, aki négy év után is PR események sorának tekinti a diplomáciát. Az USA jelenlegi elnöke ezért is kedveli Lengyelországot és Magyarországot, mert ez az a két uniós állam, ahol a vezetők nyíltan mellé álltak. Joe Biden viszont bírálta Trump Oroszországgal kapcsolatos politikáját, majd azt mondta, hogy

“az elnök olyan totalitárius banditákkal is jó kapcsolatot ápol mint Belarusz, Lengyelország és Magyarország vezetői!”

A totalitárius jelző nyilvánvalóan túlzás legalábbis Magyarország és Lengyelország esetében, de jól mutatja, hogy a demokraták miképp ítélik meg e két állam jelenlegi vezetőit.

Tisztában van ezzel Orbán Viktor is, akit Cronstein nagykövet búcsú ajándékként felvilágosított: a magyar Alkotmányvédelmi hivatal vezetője kiváló kapcsolatot ápol a CIA-vel! Ennek következtében Kiss Zoltán tábornokot azonnali hatállyal leváltották – bár érdemeit elismerték. A CIA a mindenkori elnök irányvonalát követi. Ha Biden hatalomra kerül, akkor dönthet úgy, hogy Orbán Viktor politikája ellentétes az USA érdekeivel épp, mert túlságosan jó kapcsolatokat ápol Putyin Oroszországával, amely Amerika stratégiai ellenfele.

Biden jelenleg esélyes a győzelemre, de 2016-ban Hillary Clinton is az volt, mégiscsak Donald Trump költözött be a Fehér Házba.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .