Trump minden jót kívánt Kim Dzsong un-nak

0
1576

Kérdésre válaszolva az Egyesült Államok elnöke közölte: tudja, hogy milyen Észak Korea ifjú diktátorának állapota, de nem mondhatja meg. Vagyis az amerikai hírszerzésnek informátora lehet a diktátor környezetében, és őt leplezné le Trump, ha elmondaná: milyen állapotban van Észak Korea ifjú vezére?!

Kim Dzsong un , aki harmincas éveinek a derekán jár , hetek óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt. Igazán nagy feltűnés az keltett, hogy nem vett részt Észak Korea legnagyobb nemzeti ünnepén április 15-én. Ekkor emlékeznek meg a rendszer alapítójának születésnapjáról. Kim Ir Szen a jelenlegi diktátor nagyapja volt, aki fiának adta át az első kommunista dinasztia trónját. Kim Dzsongil, akinek eposzi jelzője a kedves vezető volt, közutálatnak örvendett hazájában, mert mindent feláldozott azért, hogy Észak Korea atomhatalom legyen. Fia, Kim Dzsongun folytatta ezt a politikát, mellyel sikerült elérnie, hogy Donald Trump leült vele tárgyalni. Eredménye eddig nem volt a tárgyalásoknak …

A diktátor húga a régens?

A CNN szerint komoly szív műtétet hajtottak végre a túlsúlyos diktátoron, aki jelenleg egy kormányzati vendégházban lábadozik. Húga, Kim Jo Dzsong töltheti be a régens szerepét. A harmincas évei elején járó fiatal nő Kim Dzsongun kabinetfőnöke. Ebben a minőségében két kulcsfontosságú szervezetet ellenőriz. Az egyik az Észak Koreát irányító Munkapárt adminisztratív bizottsága. Ez ellenőrzi a hadsereget és a titkosszolgálatot valamint a rendőrséget és az igazságszolgáltatást. A másik kulcspozíció az agitációs és propaganda bizottság vezetése vagyis az állami média kontrollja (más média nincsen Észak Koreában). A Kim dinasztiából húga áll a legközelebb Kim Dzsong un-hoz, de utód aligha lehet belőle, mert Észak Korea katonás tradíciói miatt csakis férfi töltheti be ezt a tisztet. Ezért ideális régens a diktátor húga, mert semmiképp sem törekedhet a piramis csúcsára, ahol a tábornokok és a pártvezetők nem fogadnának el egy nőt a világtól elzárkózó nemzeti kommunista rendszer trónján Észak Koreában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .