Több mint 44 ezer vírus fertőzött Vuhanban

0
914
Pinterest

Drámai a helyzet a karanténba zárt nagyvárosban, ahol a miniszterelnök próbál meg rendet teremteni. Li Kocsiang azt követően érkezett Vuhanba, hogy kiderült: a helyi vezetők sokáig igyekeztek titkolni a korona vírus járványt.

Ezalatt az idő alatt több mint 4 millió ember elmenekült a nagyvárosból! Ez óriási fenyegetést jelent egész Kínának, mert az egészségügyi miniszter jelezte: a korona vírus a lappangás időszakában is fertőz! Már Pekingben és Sanghajban is jeleztek vírus fertőzést …

A polgármester felajánlotta lemondását

A 11 milliós nagyváros polgármestere a pekingi televízióban önkritikát gyakorolt, és felajánlotta a lemondását. A valóságban valószínűleg az történt, hogy Li Kocsiang leváltotta a polgármestert, aki a járvány kezdeti időszakában börtönbe csukatta azokat, akik híreket terjesztettek a korona vírussal kapcsolatban!

Hongkong nem engedi be Hupej tartomány polgárait

Vuhan Hupej tartomány fővárosa. Minthogy innen indult a fertőzés, ezért senki nem engednek be Hongkongba! Kínában most kezdődött a Holdújév, ilyenkor szinte mindenki útrakel, hogy szűkebb pátriáját felkeresse. Most ezt az utazási lázat is drasztikusan korlátozzák, mert a halálos áldozatok száma immár 106-ra nőtt! Ez a hivatalos szám, de a valóság minden bizonnyal sokkal rosszabb.

Ázsia a leginkább fenyegetett, de Európában és Észak Amerikában is jeleztek korona vírus fertőzést

Vuhanba katona orvosokat vezényeltek, maga Li Kocsiang miniszterelnök is védő öltözetben is maszkban érkezett a nagyvárosba. A kínai repülőtereken mindenütt szűrővizsgálatokat tartanak miközben Vuhan nem indít és nem fogad repülőgépeket.

Külföldön is mind több repülőtéren rendeltek el szűrővizsgálatokat a Kínából érkezett utasok számára. A Hold újévkor útrakelő óriási tömeg nehezíti a szűrést. Amelynek hatása amúgy is kétséges hiszen olyan beteg is megfertőzhet másokat, aki egyetlen tünetét sem mutatja a korona vírusnak …

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .