TÍz éve történt – Tarlós vezeti a szociális népszavazási kampányt

0
786

2007. szeptember 26-án a Fidesz elnöksége elfogadta Tarlós István hat feltételét, így az ellenzéki párt fővárosi frakcióvezetője lesz a Fidesz „szociális népszavazás 2008” elnevezésű kampányának politikai vezetője – jelentette be Varga Mihály a Fidesz alelnöke és Tarlós István.

A feltételek szerint a népszavazási kampány technikai feltételeit a Fidesz biztosítja, azonban a kommunikációban Tarlós István szabad kezet kap és munkáját külön értkeli a Fidesz a fővárosi frakcióvezetői tevékenységétől.

Tarlós István feltételként kötötte ki azt is, hogy a Fidesz a népszavazást követően is támogatja az általa létrehozott polgári szociális bázis működését.Azt is kérte: a Fidesz ne szabja feltételként, hogy a népszavazási kampány kizárólag a párt keretei közé szoruljon. Feltétele, hogy a kampányért felelős stáb hierarchikusan szerveződjön és „ne kelljen könyörögni senkinek, hogy végezzen el egy munkát”. A kampány menetét 2-3 hetente Tarlós és a Fidesz elnöksége közösen értékeli.

Azt ugyanakkor Tarlós István és Varga Mihály is hangsúlyozta, hogy nem Tarlós lesz a népszavazás kampányfőnöke, arról majd az elnökség dönt később. Varga Mihály elismerte, hogy

Kubatov Gábor pártigazgató a legesélyesebb a posztra.

A Fidesz egyébként megvárja az Alkotmánybíróság döntését, hogy hány népszavazási kérdést hagy jóvá a taláros testület és annyiban kezdi meg az aláírásgyűjtést – reagált Varga Mihály arra a korábbi újsághírre, miszerint a Fidesz ha úgy alakul csak a tandíjról, a vizitdíjról és a kórházi napidíjról is haljandó lenne külön aláírásgyűjtésbe kezdeni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .