Tíz éve történt: Szocialista polgármesterek Gyurcsány ellen

0
950

Arról írt a Független Hírügynökség 2007. október 15-én, hogy szocialista polgármesterek nem értettek egyet a polgármesteri összeférhetetlenség tervezett szabályozásával, így arra kérték a miniszterelnököt, hogy ezt vegyék ki a tervezett, a közélet tisztaságáról szóló törvénycsomagból.

Erről Molnár Gyula, a 11. kerület akkori polgármestere beszélt tíz éve sajtótájékoztatón, miután egyeztett társaival. Azt mondta: az egyeztetésen a 38 szocialista polgármester nagy része jelen volt és egyetértettek abban, hogy köztisztasági csomagra szükség van, sőt az MSZP népszavazási kezdeményezését is támogatják, de

elfogadhatatlannak tartották, hogy a közélet tisztaságát szolgáló csomagba került bele a polgármesterek összeférhetetlensége.

Ezért azt kérték, hogy ebben a formában ez kerüljön ki a javaslatcsomagból. Ehelyett azt kérték, hogy ötpárti egyetértéssel készüljön átfogó közigazgatási javaslat többek között a kisebb parlamentről, amelyben már csak főállású képviselők tevékenykednének.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .