Tíz éve történt – Sokat költ magára a kormány

0
637
Draskovics Tibor, a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter

2007. szeptember 22-én a Független Hírügynökségbeszámolt arról, hogy a Magyar Nemzet tudósítása szerint a rendelkezésre álló uniós fejlesztési forrásokból, körülbelül 2,5 milliárd forint értékbenköltött saját céljaira a kormány.

A négy tételből álló, államreformot szolgáló pénzek egy részét már folyósították kormány közeli cégeknek.

Draskovics Tibor, a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter és Szetey Gábor személyügyi államtitkársága összesen négy tételben hívott le forrásokat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Államreform operatív programja keretében.

Az első, 104 millió forintos tételt még márciusban nyerte el egy kormányhoz közeli konzorcium, amely az azóta megszűnt államreform-bizottságnak dolgozik. A feladat az volt, hogy tegyen javaslatot a közfeladatok felülvizsgálatára és a közszféra költséghatékonyabb működésére. A fennmaradó három projekt

2,4 milliárd forintos támogatásáról augusztusban döntöttek

a Bajnai Gordon által felügyelt fejlesztési ügynökségnél, a két kormányzati szerv számára.

A személyügyi államtitkár irodájánál egyelőre nem árulták el, hogy 1,789 milliárd forint értékben melyik magáncég adhat tanácsot és működhet közre a személyügyi és közigazgatási képzési központ létrehozásánál – írja a lap.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .