Tíz éve történt: Gyurcsány szerint az OMV és a MOL stratégiája nem összehangolható

0
1340

Rövid távon nincs megoldás az OMV-MOL ügyre – idézte Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök szavait a Független Hírügynökség 2007. november 29-én.

Gyurcsány az osztrák-magyar együttes kormányülés után tartott sajtótájékoztatón beszélt erről. Mint fogalmazott, patthelyzet alakult ki, de nem Ausztria és Magyarország között, hanem a két cég között,

„így ennek feloldása is a vállalatok feladata”.

Alfred Gusenbauer akkori osztrák kancellár azt emelte ki, hogy az energetika terén rendkívül fontos az együttműködés, és a kormányoknak az a feladatuk, hogy az együttműködéshez szükséges keretet megadják, de az már a vállalatokon múlik, hogy élnek-e ezzel a lehetőséggel, vagy sem. Az osztrák politikus ugyanakkor optimizmusának adott hangot, hogy a két olajipari vállalat a jövőben szorosan együtt fog működni.

A két kormányfő egyetértett abban, hogy

rendkívül jók a kapcsolatok.

Gyurcsány Ferenc szerelmi- és érdekházassághoz hasonlította azokat. Mint mondta, vannak ugyan vitás kérdések, de azokat tárgyalással rendezik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .