Timmermans: Orbán nem volt elég férfi a vitához

0
1801

Frans Timmermans, a szocialisták csúcsjelöltje a Lehel-piacra látogatott, ahol egy rövid sajtótájékoztatót is tartott.

Elmondta, hogy aggódik Magyarországért, mert Orbán elveszi a legfontosabb dolgot, amit az Európai Uniótól kaptunk: a szabadságot. Azt pedig kifogásolta, hogy Orbán Viktor nem mert kiállni vele egy vitára. Mint mondta: Orbán nem volt elég férfi a vitához.

Újhelyi István Facebook-oldalán élőben lehetett követni Timmermans látogatását:

Az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje az MSZP kampányrendezvényén később azt mondta, hogy erős baloldali Európára van szükség.

A Szövetségben Európával című rendezvényen Frans Timmermans a többi között a milliós európrofitot termelő vállalatok megadóztatását, minimális társasági adó, uniós minimálbér bevezetését ígérte. Ugyanazon munkáért nőknek és férfiaknak ugyanannyi bért kell kapniuk, a szakszervezetek jogait meg kell erősíteni – tette hozzá.

A politikus szerint Orbán és barátai, Strache, Salvini és Farage Putyint csodálják, akinek egyértelmű célja az EU gyengítése.

Szólt arról is, hogy egy kutatás szerint Magyarország az egyetlen tagja az EU-nak, ahol a szabadság csak részleges. Ha szabad országban akarunk élni, akkor szabad médiára van szükség – mondta.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .