Terrorcselekménnyel is vádolják a budapesti robbantót

0
890

Fegyházban végrehajtandó, életfogytig tartó szabadságvesztést kért az ügyész a Teréz körúti robbantás vádlottjára, azzal, hogy a feltételes szabadságra bocsátásának legkorábbi időpontja 40 év. A tárgyalás 2018. augusztus 29-én folytatódik a védői perbeszéddel.

 

A Központi Nyomozó Főügyészség 2017. december 11-én emelt vádat az ügyben, a vádirat két pontból áll. Az első vádirati pont a robbantásról szól, ami miatt az ügyészség a vádlottat előre kitervelten, aljas indokból, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, illetve robbanóanyaggal és robbanószerrel visszaélés bűntettével vádolja. A második vádirati pont a robbantás után, október elején megírt és el nem küldött levélről szól, amelyet a vádlottól lefoglalt laptopon találtak meg a nyomozók. Ebben a levélben a vádlott kilátásba helyezte, hogy további robbantásokat követ el, ha a Belügyminisztérium nem fizet ki 1 millió eurót. Emiatt az ügyészség terrorcselekmény előkészületének a bűntettével is vádolja a terheltet.

A per az idén január végén kezdődött.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .