Te Tóni, miket nem mondtál már megint!

0
1244
wikimedia

Európa számára továbbra is a bevándorlás a legfontosabb kérdés, kezelését azonban a nemzetállamokra kell bízni, mivel a brüsszeli vezetés nem hajlandó megfékezni a folyamatot – mondta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Te Tóni, a bevándorlás azon pártok legfontosabb kérdése, melyeknek a hazai problémákra nincsen megoldó képlete. Arra keresnek a bevándorlás kapcsán olcsó árokásó paneleket, melyekkel saját táborukat egyben tudják tartani, olyan súlyt helyezni a bevándorlás problémájára, amely elfedi a valóság elől a tisztánlátást.

Rogán Antal a Századvég nemzetközi felméréseire hivatkozva kijelentette, hogy az illegális bevándorlás elleni uniós fellépéssel nem csupán a magyarok, hanem a kontinensen élők többsége is elégedetlen.

Te Tóni, évi néhány milliárdért bármilyen eredményt kimutató felméréssel szolgálna bárki.

A Juncker-Timmermanns féle Európai Bizottság alatt – tette hozzá – az egyik legjelentősebb tagország elhagyta a közösséget, több mint 2 millió bevándorló pedig beáramlott. Sikertelen integrációjuk biztonsági válsághoz és a terrorveszély fokozódásához vezetett, a határokon ráadásul újabb tömegek várakoznak a bejutásra – hangsúlyozta Rogán Antal.

Te Tóni, valóban a bevándorló munkások voltak elsősorban az indokai annak, hogy a Farage féle gazembereknek sikerült megásni Britannia temetőjét, csak hogy azok akiket a UKIP kifogásolt azok kelet- és középeurópai uniós tagországokból  érkező bevándorlók voltak! Megértem, hogy a te alternatív valóságodat ilyen apróságok nem zavarják!

A veszély tehát nem múlt el, sőt állandósulni fog, ha a májusi EP-választás után továbbra is a bevándorláspárti baloldal akarata érvényesül az unió vezetésében. A szociáldemokrata, liberális és zöld pártok alapvető jognak gondolják a bevándorlást, vezetőik ismeretlenek tömegeit léptetnék be Európába, migránskártyákat és migránsvízumokat adva nekik – mondta.

Te Tóni, el kellene döntenetek, hogy magát a bevándorlást ellenzitek vagy csupán az illegális bevándorlók ellen lépnétek fel erőteljesebben? Ha az első variáció érdekes, akkor bizony gyorsan küldjétek haza azokat, akik „jópénzért” (erről Te sokat tudnál mesélni mennyire „jópénzért”), kaptak letelepedési kötvényt, valamint azokat a tízezreket is, akiket az olcsó munkaerőre éhes autógyárak igényének kiszolgálására hoztatok be! Ha pedig csupán a második variáció ellen ágáltok: megsúgom neked minden EU-s kormány sőt, maga a brüsszeli vezetés is hathatós intézkedéseket hozott  az illegális bevándorlás megakadályozására (veletek együtt, hiszen ti is megszavaztátok, a Frontex fejlesztését), nem is véletlen, hogy hatalmas mértékben csökkent az illegális bevándorlók száma! Emellett már eltörpül az az apróság, hogy a migránskártyát az ENSZ bocsátja ki az arra érdemes menekültek számára, s csak abban az országban használható fel, ahol kérvényüket beadták. (Szerintem az a havi 150 dollár nektek egy reggelire nem lenne elég.)

Rogán Antal szerint hivatalos dokumentumok nélkül senkit nem szabad átengedni a határokon, a Soros-féle szervezetek helyett pedig az érintett tagállamok határvédelmi kiadásait kell támogatni a központi uniós költségvetésből. Magyarország 2015 óta 300 milliárd forintot költött ilyen kiadásokra, Brüsszelből viszont támogatás nem, csak ígérgetések jöttek – fűzte hozzá.

Te Tóni, ki kérte tőletek azt a kerítést? Na ugye, sosem spóroltatok a mi pénzünkkel, ne csodáld, hogy nem akarja más kifizetni kisded játékaitokat!

A miniszter szorgalmazta a keresztény értékek erőteljesebb képviseletét is, kiemelve, hogy másfél ezer éve ezek jelentik az európai kultúra alapját.
A kereszténység Európában egyre inkább háttérbe szorul, a baloldal a létjogosultságát is megkérdőjelezi, miközben a muszlim országok a muszlim vallási jelképeket kötelező jelleggel használják – fogalmazott a miniszter.

Te Tóni, nekem semmi bajom nincsen a kereszténység iránt érzett aggodalmaddal. Javaslom neked minden keresztény földi helytartójának, Ferenc pápa intelmeit a hétvégi miséken felolvastatni! Ja, akkor mi lenne veletek  egy ellenségkép nélküli – és a „bárányok” megfélemlítése nélkül – májusi parlamenti választásokon? A választók nem akarnak páriák lenni Európában, elég ha Ti azzá váltatok! 

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az uniós döntéshozatalt a magyar szavazatok is befolyásolhatják, amennyiben a májusi EP-választáson Orbán Viktor programja megkapja a többség támogatását, és a Fidesz jelöltjei erős felhatalmazással jutnak az Európai Parlamentbe.

Te Tóni, a magyar szavazatok semmit nem befolyásoknak az uniós döntéshozatalnál, két szerepet kaphattok: a Néppárt keretein belül csahos kiskutyaszerepben töltitek el a következő öt évet, vagy bármely más pártcsoportosulásban futottak még kategóriájú szerepben vergődhettek!

A baj csak az, hogy miattatok mi is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .