Kezdőlap Címkék Tábor

Címke: tábor

Színésztábor: egy lépéssel közelebb az Oscarhoz

0

„Mindenki csak ordibál és üvölt a másikkal, nyoma sincs az együttérzésnek. Ma már senki sem gondol bele a másik helyzetébe.” Ismerős az idézet? Bizonyára téged is lenyűgözött Joaquin Phoenix alakítása Jokerként. Ha szeretnél a babérjaira törni és közelebb kerülni az Oscarhoz vagy más díjhoz, neked ajánljuk a PEOPLE TEAM színésztáborát: mutasd meg, ki vagy, és építs kapcsolatokat értékes emberekkel!

30 év tapasztalat, 10 témacsomag, 3 turnus, 1 helyszín. A színészképző csupán egy a csaknem három tucat tábori téma közül, amire jelentkezhetsz. A PT tematikus táborába többek között fiatal rendezőket, operatőröket, forgatókönyvírókat várunk. Amennyiben te játszani szeretnél, a testvéred vagy barátod pedig imád fényképezni, és kipróbálná az operatőrködést, hozd el őt is Kecskemétre: élvezetes lesz közösen alkotni.

Az oktatók csak pár évvel lesznek idősebbek nálad, 2020-ban ugyanis a Színház- és Filmművészeti Egyetem másodéves hallgatóival tölthetsz együtt két hetet. Igen, kettőt! A színészkurzusra ugyanis kizárólag dupla turnusban lehet jelentkezni, ez az előre összeállított program- és próbaterv miatt fontos. Nem arra vagyunk ugyanis kíváncsiak, ki magolja be leghamarabb a szövegkönyvet, hanem azt szeretnénk, ha nemcsak jól éreznéd magad, de elégedett is lennél saját teljesítményeddel és a csapatéval egyaránt.

Nem csupán szépen beszélni, szavalni, énekelni tanulsz meg a táborban; itt eggyé kell válnod a színpaddal. A két hét alatt rengeteg tanulhatsz a színházról, a színjátszásról és önmagadról, az igazán jó színészkurzus ugyanis a személyiségedet ugyanúgy fejleszti, mint a tehetségedet. A tábor végére jóval kreatívabbá és nyitottabbá válsz majd. Azzal, hogy megeshet, egy tőled idegen karakter bőrébe kell belebújnod, megtanulod máshogyan szemlélni a világot. Fejlődik érzelmi intelligenciád, megtapasztalod, milyen érzés más cipőjében járni. Nem tét nélküli a sok gyakorlás: a dupla turnus végén bemutatjuk közös darabunkat a táborlakóknak. Ütős, fiatalos előadásra készülhetsz, ehhez azonban a szereplőkön kívül tehetséges dramaturgokra és díszlettervezőkre is szükség van.

Alakítsuk együtt a darabot! Nem hiszünk a klasszikus tanár-diák viszonyban, a PT-ben barátok és kollégák dolgoznak, mutassuk meg hát egymásnak bátran a következő lépést. Ha elsőre nem megy, újrakezded, újrakezdjük – hiszen a kudarcot az jelenti, ha meg sem próbálod.

Kinyílott a pitypang, gyere, táborozz velünk!

Csak előbb még az kell, hogy szülessél bele egy olyan családba, amely Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott számára is megfelelő. Jó, ha az apád miniszter (anya nem jöhet szóba, a Fideszben nincsenek női miniszterek), államtitkár, vagy fideszes polgármester.

Ha ez  mind megvan, vagyis, sikerült olyan családba pottyannod, amelyik minden szempontból kompatibilis a Nemzeti Együttműködés Rendszerével, akkor van esélyed arra, hogy elmehess a Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott által gründolt Gizella táborba.

Ja, és kell még hozzá 250 ezer forint fejenként, de ez a papádnak (mama, mint írtuk, nem jön szóba) nem lehet akadály.

Ha a tesódat is viszed, akkor csak 200 ezret kell fizetnetek, per koponya.

A tábor amúgy Vörösberényben lesz, az egykori jezsuita rendház kolostoregyüttesében. Az épület jelenleg kissé lelakott felújításra szorul, de ne aggódj, nincs átverés, a tábor kezdetére minden elkészül. Erre az a garancia, hogy a kormány mintegy félmilliárd forinttal száll be a felújításba, ennyi pénzből még a nálunk szokásos építőipari túlárazás esetén is elég takaros házikót lehet renoválni.

Ha a papád (mama ugye nem, lásd, mint fenn…) még ezek után is akadékoskodik, vagyis, sokallja a pénzt, idézd fel neki Kerényi Imre miniszterelnöki biztos erre adott örökérvényű válaszát, amely így hangzik: Ér-e a trónörökösünk ekkora befeketést?

Ebből a válaszból számodra is egyértelművé válik, hogy ki is vagy te valójában. Nem kisfiú, vagy kislány, ahogyan eddig gondoltad, hanem trónörökös.

Gyurcsány: egy a tábor, de önállóak a zászlók

0

Nem egymással kell foglalkoznunk és nem szabad a belső vitákat kívül lejátszanunk – mondta, hozzátéve: véleménykülönbségekre, értelmes érvekre és sokszínűségre szükség van, de összefogásra is.

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a baloldalon egy a tábor, de önállóak a zászlók: ez az a politika, melyet érvényesíteni kell, és amellyel eredményre lehet jutni.

Gyurcsány Ferenc szerdán Gyöngyösön az “Orbán vagy Európa? Válassz!” című kampány keretében tartott lakossági fórumán mintegy 150 hallgatója előtt arról is beszélt: a baloldali ellenzéki pártok álláspontja a legtöbb dologban nincs távolabb egymástól, mint a Fideszé a KDNP-s politikusokétól.

Nem egymással kell foglalkoznunk és nem szabad a belső vitákat kívül lejátszanunk – mondta, hozzátéve: véleménykülönbségekre, értelmes érvekre és sokszínűségre szükség van, de összefogásra is, amely jövő tavasszal segít a baloldalnak megszerezni a kormányváltáshoz szükséges szavazatokat és kialakítani egy “normális országot”.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK