Szigorítások a fertőzések újabb hulláma ellen

0
1263
twitter.com

Ahogy csökken a hőmérséklet és a koronavírus-fertőzések száma Európa-szerte megugrott, egyes országok egyre célzottabb korlátozásokat vezetnek be a beoltatlanok ellen.

A szakértők szerint újabb fertőzési hullámot indítanak be az oltatlanok, és veszélybe sodorják a gazdasági fellendülést, a közegészségügyet és a járvány előtti szabadságjogokhoz való esetleges visszatérést.

Hétfőn az osztrák kormány szigorúan lépett fel a 12 év feletti, beoltatlan lakosság ellen, és korlátozta mozgásukat a munka, az iskola, az élelmiszervásárlás és az orvosi ellátás terén. Az elmúlt két hétben több mint duplájára nőtt az új esetek Ausztriában.

Az EMA a jövő héten jóváhagyja az öt-tizenegy éves gyermekek számára kifejlesztett Biontech vakcinát. Ezzel megkezdődhet a korosztály átoltása.

Európa-szerte az országok olyan szabályokat és intézkedéseket vezetnek be, amelyek megnehezítik az oltatlanok életét azzal a céllal, hogy motiválják őket a vakcinázásra.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .