Szakolyi anziksz

0
309
FH

Ha hazánk térképén vakon rábökök egy településre és elkezdem olvasni a  helyi híreket egészen bizonyos, hogy találok portálunk számára témát. Nem mintha mostanság szűkölködnénk benne, de hát egy helyi torzsalkodás mégiscsak üdítően hat a nagypolitika pöcegödréhez képest. Szóval böktem és így jutottam el Szakoly községhez. Kár volt.

Egy órába sem telt el kiderítenem, hogy ez nem fideszes vezetésű város, hogy valamiért még helyi alapszervezetét is megszüntette  Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő úr, aki arról híres, hogy a különböző ügyekben történő felelősségre vonás elől az országgyűlési képviselőket megillető mentelmi jog mögé bújva immár vagy tíz éve kerüli a felelősségre vonást. Érdeklődtem is nála telefonon a megszüntetés okáról, de nagyon rossz híre lehet szerkesztőségünknek, mivel bemutatkozásom után kérdésem feléig sem jutottam el amikor lecsapta a telefont. Ez is egyfajta válasz, ha a megszüntetés okát nem is sikerült megtudnom.

Sebaj, feladni nem szokásom, ezért addig kutakodtam, amíg megtaláltam a helyi “fideszes” lap tegnapi számát.

FH

Még jó, hogy lapozgatni volt kedvem s a belső oldalon mit találok:

Várjunk csak, ha megszűnt az alapszervezet akkor ki adja ki a lapot a Fidesz nevében? Impresszum: Kerecsen József. Láttam ezt a nevet már Szakollyal kapcsolatban. Ja igen, a választási névjegyzékben találkozhattam vele. Függetlenként indul. Értem, illetve nem értem. Ha független jelölt, miért ad ki a Fidesz nevében egy újságot? Ráadásul nem csak felelős szerkesztője a kiadványnak, hanem felelős kiadója is. Az újság tartalmáról nem ejtenék szót, mert csupán négy képviselő jelölt dicsőítésére szorítkozik, négyük közül egy a polgármesteri címre is pályázik. Felhívom a független képviselőjelölt urat, hátha elmondja miért a nem létező alapszervezet lapjában hirdeti magát és szintén független társait. Már csak azért is érdemes megkérdezni, mert ez az a ritka önkormányzat ahol nemcsak a polgármester nem fideszes, de a képviselő testület tagjai sem.

Felhívom. Felveszi. Jó napot, én vagyok én, azért keresem, mert szeretném tudni,

Ön mint független jelölt miért finanszíroz egy fideszes újságot, és milyen címen fejt ki a Fidesz nevében propagandát a maguk számára  ha az önök neve a független jelöltek fideszes támogatotti listáján sem szerepel?

Azzal nem vezetik félre a választókat, az nem választási csalás,  hogy fideszes támogatottként korteskednek?

“Az nem úgy van” – mondja -, mert az a feloszlatás még nincsen véglegesítve, mert az ugyan igaz, hogy szeptember elsejével a Simon feloszlatta a helyi szervezetet, de ehhez neki, mármint Kerecsen Józsefnek lesz még egy-két szava. Elárulná miért oszlatták fel a szakolyi Fidesz alapszervezetet? “Ezt is a Simontól kérdezze” – mondta és letette a telefont.

Nem akarok belemerülni Szakoly legújabb kori történelmébe, de a google-on kutakodva olvastam, hogy az eddigi polgármesternő több éves bírósági csatát vívott éveken keresztül a saját képviselő testületével, több éves minden jogi fórumot megjárt küzdelem után került ki győztesen a csatából. Gondolom ilyen körülmények között igazából vesztes leginkább a 2700 lakos, akik jobblét helyett még közmunkához sem jutottak, mert sem a helyi Fidesznek, sem a területileg illetékes országgyűlési képviselőnek nem hódoltak be.

Hamar híre mehetett a községben, hogy valami újságíró kapargatja az avart ami talán nem véletlen. Megtudtam, hogy egy elégedetlen helyi lakos panaszt nyújtott be a kiadvány és Kerecsen Józsefék ellen a választók félrevezetése címén.

FH

Annyi bizonyos, hogy a Fidesz honlapján nem szerepel szakolyi alapszervezet ahogy az is, hogy az alapszervezetet megszüntető határozat Kerecsen József szerint még szeptemberi keltezésű, a kiadvány pedig októberi, ezért fokozott figyelemmel visszanézünk mi lesz a Választási Bizottság döntése, és vasárnap hogyan döntenek a bölcs választók.

Gyanúm szerint ők sokkal inkább az őszi  mezőgazdasági munkákkal vannak elfoglalva.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .