Portugáliában a gazdaságban sikeres baloldal győzött

0
147
wikipedia

Több mint 36%-os eredménnyel nyerte a szocialista párt a választásokat Portugáliában, ahol a pénzügyi megszorítások után a baloldali kormányzat sikeres gazdaságpolitikát valósított meg.

A miniszterelnök úgy állította helyre a költséges stabilitását, hogy közben az életszínvonal is emelkedett. Nagy szerepe volt ebben a turizmusnak, mely európai pénzekből igen szépen rendbe hozott országban rekordokat döntöget.

Az 58 éves szocialista miniszterelnök, António Costa máris közölte: tovább folytatják a sikeres kormányzást. Abszolút többséget nem szereztek a 230 tagú parlamentben, de kisebb baloldali csoportok támogatásával eddig mindig sikerült keresztülvinni a fontosabb törvényeket. Portugália azok közé a ritka uniós államok közé tartozik, ahol a szocialisták megőrizték befolyásukat, és a populista szélsőjobboldal nem tudott népszerűvé válni. A lisszaboni parlamentben a populisták egyetlenegy képviselői helyet szereztek meg a választáson.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..