Soros tagadja, hogy ő szervezné az amerikai fegyverellenes diáktüntetéseket

0
806

A Valentin-napi floridai lövöldözés óta a diákok több tiltakozó megmozdulást tartottak az Egyesült Államokban. Elterjedt, hogy ezek hátterében Soros György amerikai milliárdos áll. 

„Soros György nem szponzorálja a parklandi középiskolások és egyetemisták tüntetéseit, ugyanakkor egyetért az erőfeszítéseikkel”

– nyilatkozta Laura Silber, a Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) szóvivője.

Az elmúlt napokban ugyanis elterjedt, hogy az amerikai milliárdos pénzeli a különböző fegyvertartás-ellenes megmozdulásokat az Egyesült Államokban, amelyekre szándékosan diákokat küld. Továbbá ő finanszírozza a március 24-i óriásdemonstrációt, amelyen eddig 14 gimnázium és egyetem jelezte a részvételi szándékát. Elsősorban a Soros által támogatott „Nemzeti Fegyverellenőrző Mozgalmat (NGCM)” érték ilyen vádak, amely már eddig is lobbizott a szigorúbb fegyvertartási szabályokért, illetve gyakran szólalt fel a több halálos áldozattal járó amerikai ámokfutások után.

Azóta, hogy Nikolas Cruz 17 emberrel végzett a floridai Parkland város középiskolájában, folyamatosan tüntetnek az amerikai államokban. Legutóbb kedden Baltimore-ban került sor egy ilyenfajta tiltakozó demonstrációra, amelyen a diákok a szigorúbb fegyverkorlátozást és a félautomata fegyverek eltörlését követelték. A legnagyobb megmozdulást március 24-re szervezik, amelyen 50 000 fő részvételével számolnak. Olyan hírességek támogatják ezt tüntetést, mint George Clooney színész és nemzetközi jogász felesége, Amal Clooney, vagy Steven Spielberg filmrendező, akik félmillió dollárral járultak hozzá a szervezéshez. Az amerikai diákok körében egyre nagyobb a düh és az elkeseredés, sokan úgy nyilatkoznak, hogy félnek elmenni az iskolába, hiszen könnyen áldozatul eshetnek egy iskolai lövöldözésnek – amelyből csak idén 18-at regisztráltak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .