Sean Connery 90 éves

0
3134
Facebook

Az Oscar díjas koporsófényező, akit oo7-es címe mellé lovággá is ütött a királyné. És a végén még színészi képességeit is felfedezték. Isten éltessen Sean Conerry!

Koporsófényezőként kezdte Skóciában, James Bondként lett világhírű Hollywoodban. Dr. No volt az első 007-es filmje, még öt követte. Az egyikben igen veszélyes helyzetbe került a forgatás során: megtámadta egy cápa! A Tűzgolyó című filmben végül csakis a szerencséjének köszönhette, hogy elkerülte a komoly sérülést. Kezdetben férfias külsejére alapoztak a rendezők , akik később azután felfedezték színészi erényeit is. Így kapott Oscar díjat 1987-ben az Aki legyőzte Al Caponet című filmért. Ahol már nem ő alakította a főszerepet hanem egy olyan nyugdíjazás előtt álló zsarut játszik el, aki élete árán is lebuktatja a legendás maffiózót, Al Caponet.

Sean Connery a skót függetlenség híve

A szókimondó színészt nemigen kedvelték a londoni kormány hivatalokban, mert elszántan támogatta a skótok függetlenségének ügyét. Végül a népszavazáson csak alig maradtak alul a függetlenség hívei. A Skót Nemzeti Párt viszont évek óta vezető szerepet játszik Skóciában.

Mindennek ellenére 2000-ben Erzsébet királynő lovaggá ütötte Sean Conneryt, aki Őfelsége 007-es ügynökeként vált világhírűvé a filmvásznon.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .