Kezdőlap Címkék Sean Conerry

Címke: Sean Conerry

Meghalt Sir Sean Connery

Sean Connerry a James Bond megformálásával egy önmagán is túlmutató ikont hozott létre. Augusztusban ünnepelte a 90-ik születésnapját és október 30-án álmában érte a halál.

Tejkihordó, modell és koporsófényezőként kezdte Skóciában, és 34 évesen James Bondként lett világhírű Hollywoodban.

Az alacsony költségvetésű  Dr. No  című angol film indította el a James Bond, a 007-es ügynök sorozattal felfelé ívelő pályáján. Az első Bond sikert még további hat 007 ügynök szerep követte. Connery hét Bond-filmben alakította a 007-es ügynököt, először 1962-ben, de már 1954-ben feltűnt a filmvásznon. Karrierje kezdetén kis szerepeket játszott különböző tévé- és mozifilmekben. Kezdetben férfias külsejére alapoztak a rendezők, akik később azután felfedezték színészi erényeit is. Ő játszotta Indina Jones apját, de megjelent A rózsa nevében, amiért BAFTA-díjjal jutalmazták, az Oscar díjat pedig 1988-ban érdemelte ki az Aki legyőzte Al Caponet című filmért. Itt már nem ő alakította a főszerepet hanem egy olyan nyugdíjazás előtt álló zsarut játszik el, aki élete árán is lebuktatja a legendás maffiózót, Al Caponet.

Sean Connery a skót függetlenség híve volt

A szókimondó színészt nemigen kedvelték a londoni kormányhivatalokban, mert elszántan támogatta a skótok függetlenségének ügyét. Végül a népszavazáson csak alig maradtak alul a függetlenség hívei. A Skót Nemzeti Párt viszont évek óta vezető szerepet játszik Skóciában.

Mindennek ellenére 2000-ben Erzsébet királynő lovaggá ütötte Sean Conneryt, aki Őfelsége 007-es ügynökeként vált világhírűvé a filmvásznon.

Sean Connery 90 éves

Az Oscar díjas koporsófényező, akit oo7-es címe mellé lovággá is ütött a királyné. És a végén még színészi képességeit is felfedezték. Isten éltessen Sean Conerry!

Koporsófényezőként kezdte Skóciában, James Bondként lett világhírű Hollywoodban. Dr. No volt az első 007-es filmje, még öt követte. Az egyikben igen veszélyes helyzetbe került a forgatás során: megtámadta egy cápa! A Tűzgolyó című filmben végül csakis a szerencséjének köszönhette, hogy elkerülte a komoly sérülést. Kezdetben férfias külsejére alapoztak a rendezők , akik később azután felfedezték színészi erényeit is. Így kapott Oscar díjat 1987-ben az Aki legyőzte Al Caponet című filmért. Ahol már nem ő alakította a főszerepet hanem egy olyan nyugdíjazás előtt álló zsarut játszik el, aki élete árán is lebuktatja a legendás maffiózót, Al Caponet.

Sean Connery a skót függetlenség híve

A szókimondó színészt nemigen kedvelték a londoni kormány hivatalokban, mert elszántan támogatta a skótok függetlenségének ügyét. Végül a népszavazáson csak alig maradtak alul a függetlenség hívei. A Skót Nemzeti Párt viszont évek óta vezető szerepet játszik Skóciában.

Mindennek ellenére 2000-ben Erzsébet királynő lovaggá ütötte Sean Conneryt, aki Őfelsége 007-es ügynökeként vált világhírűvé a filmvásznon.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK