A sajtószabadságért demonstrálnak Nyíregyházán

0
261

Csendes demonstrációt tartanak ma este nyolckor Nyíregyházán, a Kelet-Magyarország szerkesztősége előtt. A gyertyagyújtást az Együtt helyi szervezete hirdette meg.

Lövei Csaba, a párt városi elnöke, önkormányzati képviselője keddi sajtótájékoztatóján mondta el, hogy

a demonstrációval szolidaritásukat szeretnék kifejezni a megyei napilap újságíróival, ugyanakkor figyelmeztetni az új tulajdonost, a többi megyei napilaphoz hasonlóan ne tegye a kormány szócsövévé a helyi sajtót.

Ha itt is kirúgások lesznek, és a kendőzetlen kormánypropaganda eszközévé silányítják az újságokat, a polgári engedetlenség eszközeivel élnek.

A felhíváshoz szerdán csatlakozott az MSZP is, Jeszenszki András városi elnök úgy fogalmazott: a kormánypárt a strómanjain keresztül totális sajtóuralomra tör.

A Russmedia három Észak-kelet-magyarországi (Észak-Magyarország, Kelet-Magyarország, Hajdú-bihari Napló) és két romániai napilapját a Népszabadság mészárosának nevezett osztrák üzletember, Heinrich Pecina vásárolta meg 10 milliárd forint körüli összegért. Az üzlet lebonyolításához a Mészáros Lőrinc érdekeltségi köréhez köthető MKB Banktól kapott hitelt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .