A rászoruló családokat támogatnák a parlamenti büntetésekből

0
504

Kövér László Szél Bernadettre a maximális, a fizetés egyharmadát jelentő büntetést szabta ki, míg Hadházy Ákosra százezer forintos megrovást kapott. Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy a Kövér László által saját hatáskörben kiszabott büntetésekből befolyt összeget később a Kövér László által vezetett Országgyűlés költheti el szintén saját hatáskörben.

Mint ismeretes, Kövér László a napokban  jelentős büntetéssel sújtotta Hadházy Ákost és Szél Bernadettet, amiért az LMP társelnökei egy „hazudik” felíratot tartott fel az Országgyűlésben, miközben Németh Szilárd beszélt.

Az LMP szerint már önmagában az is elfogadhatatlan, hogy

Kövér László kettős mércét alkalmazva folyamatosan korlátozza az ellenzéki frakciókat a szabad véleménynyilvánításban.

Az azonban végképp tarthatatlan, hogy a jelenlegi szabályozás szerint a ház elnöke érdekelt a minél gyakoribb és minél magasabb büntetések kiszabásában, mert ezen pénzek utána az általa irányított Országgyűlés által elkölthető összeget növelik.

Az LMP ezért azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlés hozzon létre egy alapot, és az összes büntetésből befolyó pénz oda kerüljön.

Az összegből később olyan rászoruló családokat kellene támogatni,

akikről a kormány az elmúlt hét évben teljesen megfeledkezett.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .