Puzsér a „jólmegmondóember”

0
1194
Puzsér
Facebook

Facebook: Karácsony Gergely friss Index-interjúját egyetlen nagy levegővétellel hazudozza végig. Álljon itt néhány szemelvény a legarcpirítóbb pillanatokból:

„Kár, hogy Robi mégsem indul, pedig szerintem minden feltételét teljesítettük, de egy ideje látszik már, elfogyott a hátországa, inkább kihátrál a küzdelemből.” Íme: ilyen folyékonyan hazudik egy szociopata. Karácsony Gergely szemérmetlenül az újságíró arcába vágja, hogy teljesültek a feltételeim, holott negyven órányi tárgyalást ült végig velem együtt, így jól tudja, hogy nem teljesültek. Lehet online szavazni az előválasztáson? Nem: személyes regisztráció szükséges. Pedig az elektronikus szavazás lehetősége volt a feltételem – s ez csak egy példa a sok közül.

„Azt gondoltam én is – és ez akceptálható kérés volt –, hogy nem lehetek egyszerre MSZP-Párbeszéd listavezető és közben egy pártszövetség – benne a DK-val és a Szolidaritással – főpolgármester-jelöltje. Tehát én tartottam magam a megállapodásunkhoz. […] Nekem a legnagyobb fájdalmam, hogy a barátom, a legkiválóbb EP-képviselő, Jávor Benedek nem folytathatja.” Ilyen egy igaz barát: a DK támogatásának fejében simán otthagyta az MSZP-Párbeszéd listát.

„Vissza fogunk szerezni a budapestiek számára azokból a magánvagyonokból, amelyek a NER-elit luxusvilláiban, medencés házaiban rejlenek. Hogy mindenki értse, miről van szó, nevezzük ezt Tiborcz-adónak. […] A koncepció kész, főpolgármesterként a Tiborcz-adóval fogunk visszavenni abból, amit a fideszes oligarchák elvettek a budapestiektől.” Íme a legsötétebb populizmus: Gyurcsány Ferenc szerint Karácsony Gergely túlságosan is a kompromisszumok robotosa – és már jön is a Tiborcz-adó: elszámoltatás és igazságszolgáltatás helyett adó. Mellesleg jelzem, hogy adó kivetése kerületi hatáskör, a főpolgármesternek nincs joga hozzá. S ha már itt tartunk: Zuglóban – ahol Karácsony Gergelynek joga is volna kivetni – vajon van Tiborcz-adó? Hát persze, hogy nincs.

„Orbán Viktor egy önmagáért kiálló várossal és a városért kiálló főpolgármesterrel találja majd szembe magát. Hiszek a nyilvánosság erejében.” Ez valami új: amikor Karácsony Gergely Fidesz-MSZP háttéralkut fedezett Zuglóban, még nem hitt a nyilvánosság erejében – Ács Dánielnek és a 444-nek kellett az ügy részleteit nyilvánosságra hoznia. A zuglói polgármester beérte azzal, hogy tartózkodjon a saját előterjesztésétől.

„Ki kell lúgozni a Fideszt mindenhonnan és akkor senkinek nem jut eszébe velük háttéralkut kötni.” Vajon Karácsony Gergely ilyenkor a tartótisztjére, a szocialisták budapesti elnökére, Molnár Zsoltra is gondol, ő ugyanis köztudottan Fidesz-ügynök?

„Aláírnám azt a rendeletet, amely előírja a nemek közötti béregyenlőséget Budapesten, vagyis hogy ugyanazért a munkáért egy nő nem kereshet kevesebbet a férfiaknál.” Egyrészt jelzem, hogy az önkormányzatoknál bértáblák vannak – ezeken nincs szorzó a férfiaknak. Ha pedig Karácsony Gergely azt tapasztalja, hogy egy nő kevesebbet keres pusztán mert nő, akkor javaslom, hogy azonnal tegyen feljelentést, hiszen ezt jelenleg is törvény tiltja. Ehhez egyáltalán nem kell leváltania Tarlós Istvánt: cselekedjen állampolgárként, és ne azzal kampányoljon, hogy majd akkor intézkedik a törvénysértések ellen, ha főpolgármesterré választják.

A képen a következők lehetnek: 2 ember, , mosolygó emberek, szöveg

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .