Putyin lánya a csúcsra tör?

0
1433
Facebook

Oroszország betegeskedő elnöke azt fontolgatja, hogy kisebbik lányát az Egységes Oroszország pártjának élére állítsa, és ezzel megalapozza politikai karrierjét.

Titkosszolgálati forrásokból származó értesülés szerint Putyinnal közölték az orvosai, hogy maximum három éve van hátra. Emiatt Oroszország elnöke készíti elő az utódlását. Ennek a programnak lenne a része az, hogy a 35 éves Katyerina Tyihonova, aki matematikus és szabad idejében eddig táncosnőként produkálta magát, ezentúl a parlamenti élet egyik meghatározó figurája lenne Oroszországban. Az Egységes Oroszország párt Putyin mozgalma, amely a politikai hátteret biztosítja számára Moszkvában. A valódi hatalom persze nem itt van hanem a Védelmi Tanácsban, melynek elnöke maga Putyin.

Tyihonova politikai karrierje

A titkosszolgálati forrás szerint Putyin kisebbik lányának politikai karrierje már tavaly is felmerült, de akkor „nem kapott megfelelő támogatást.” Most viszont állítólag igen. A külföldi hírszerző szolgálatok között egyetértés van abban, hogy amennyiben Putyin meghalna vagy olyan állapotba kerülne, hogy képtelen lenne folytatni a kormányzást, akkor utóda Nyikolaj Patrusev tábornok, a Védelmi Tanács titkára lenne. Ő Putyinnal együtt a KGB-ben futott be karriert Szentpéterváron, melyet a szovjet időkben Leningrádnak hívtak. Putyin Patrusevnek adta át az FSZB irányítását amikor Oroszország kormányfője majd elnöke lett. Patrusev fia, a 44 éves Dmitrij is komoly hatalmi tényező lett. Jelenleg ő Oroszország agrárminisztere.

Putyin lánya aligha lehet utód egy olyan hatalmi szervezetben, amelyet a titkosszolgálat tábornokai irányítanak, de politikai hátteret biztosíthat a Putyin utáni rendszernek mint az átmenet arca. Putyin lánya nemrég plasztikai műtéten járt Münchenben. Különben érzelmi szálak is kötik őt a bajor fővároshoz. Szeretője, az 52 éves Igor Zelenszkij a legutóbbi időkig a bajor állami balettegyüttes vezetője volt.

Az ukrajnai háború végzetes lehet Putyin hatalmára

Évekig is elhúzódhatnak a harcok Ukrajnában – jelentette ki egy nyugalmazott vezérezredes, aki jelenleg Duma képviselő. Vlagyimir Samanov tudhatja, hogy miről beszél, mert a csecsenföldi háborúk idején ő volt az orosz ejtőernyősök parancsnoka. Ekkor nevezték el „Csecsenföld mészárosának”, mert az orosz elit alakulatok hihetetlen brutalitással állították helyre a rendet a muzulmán autonóm köztársaságban, amely szembeszállt Moszkvával.

A hadsereg soraiban mind többen elégedetlenek Putyin ukrajnai háborújának menetével. Eddig már tíz orosz generális veszítette életét Ukrajnában miközben az orosz hadsereg kevés értékelhető eredményt ért el. A hadsereg nincs képviselve a Védelmi Tanácsban, ahol Sojgu hadügyminiszter üldögél. Ő Putyin egykori KGB-s cimborája, akinek az volt a feladata, hogy figyelje a tisztikart: elég lojális-e Putyinhoz?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .