Számfestő – kreatív és fejlesztő hobbi a javából

0
584
FH

A képzőművészet végigkíséri a történelmünket és a jelenünket. Eseményeket örökítünk meg, hangulatokat és érzelmeket ábrázolunk. Valamennyien tudjuk milyen érzés belefeledkezni egy festmény részleteibe. Ám a művészet nincsen a múzeumok és galériák falai közé zárva. A saját otthonunk is teret adhat a kreatív alkotásoknak.

Hobbifestés, az elegánsan eltöltött szabadidő

Egyre népszerűbb a hobbifestés. Gyerekek, tinédzserek, felnőttek ragadnak ecsetet, és valósítják meg kreatív ötleteiket. Vannak, akik saját elgondolás szerint, hófehér vászonra dolgoznak. Míg mások sablon segítségével haladnak.

Azok számára, akik jobban kedvelik az előre megrajzolt vonalakat, okos megoldás a számfestő. A különféle csempék színeket jelölnek, amik kitöltésével elevenítjük meg a képet. Remek kikapcsolódási lehetőség. Ugyanakkor pozitívan hat az idegrendszerre is.

Számfestő, az elme épségéért

A pihenés és a feltöltődés az egészséges életvitel alapköve. A fizikai testünk lazítása mellett a szellemünk felfrissítése is kulcs. A számfestőzés kiváló relaxációs terápia az agyunk számára.

Kinek és miért ajánlott a számfestő?

Csemetéknek készségfejlesztés

A képességeink egy részét gyermekkorban szerezzük meg. Ilyenkor alapozzuk meg az ismereteinket. Így minél több inger ér minket, annál könnyebben tájékozódunk a jövőben. Ezért jók a különféle formákból, alakzatokból álló színezők is. Fejlesztik a finom mozgást és tornáztatják a kreatív agyféltekét.

Felnőtteknek relaxáció

A napi rutin kialakítása során érdemes ügyelni arra, hogy pihenésre is jusson előre betervezett idő. Persze kihívás összeszervezni a magánéletet a munkával és a teendőkkel. Azonban már fél-egy óra nyugalom is képes kikapcsolni. Ilyenkor elővehetjük az ecsetet, a festéket, és indulhat a számfestőzés. A cikázó gondolatok lecsillapodnak. Csend és béke vesz uralmat a környezetünkön.

Időseknek mentális torna

Az agyi funkciók szinten tartása idős korban kiemelt fontosságú. Mikor folyamatos használatban vannak az agysejtek, úgy a mentális egészség is hosszabb ideig megőrizhető. A számfestő a nyugdíjasok körében is kedveltté vált. Mert egyszerre szórakoztató és fejlesztő hobbi. Már-már jobb is, mint a rejtvényfejtés.

Vagyis kifizetődő ecsetet ragadni és ajtót nyitni a kreatív festés világára. A számfestő nem ismer korhatárt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .