Az ideiglenesen hazánkban állomásozó Putyin visszatér

0
1192

Még szinte el sem ment, máris itt lesz megint. Sajtóhírek szerint Vlagyimir Putyin 2018. elején ismét Magyarországra jön.

Olyan ez neki, mintha hazajárna. Olyan ez nekünk, mintha neki a hazánk járna.

Megtekinti a távoli gyarmatot, elbeszélget az intézővel, meggyőződik arról, hogy rendben mennek-e a dolgok.

A dolgok amúgy rendben mennek, mert az intéző jól végzi a dolgát. Elvégzi a rábízott feladatot, lebontja a jogállamot, megtapossa a demokráciát, gyengíti Európát. Ha minden jól megy, nem sok idő múlva kiérdemel egy orosz nyelvű Kiváló Dolgozó jelvényt.

Putyin legutóbb, néhány nappal ezelőtt a budapesti dzsudó világbajnokság megnyitója apropóján érkezett Budapestre. Merthogy a gazda kedveli a dzsudót, maga is nyolcdanos mester, nem mellesleg a nemzetközi szövetség tiszteletbeli elnöke.

Ehhez képest lekéste a megnyitót, elkezdték nélküle. Megvárhatták volna, mert mégiscsak furcsa, hogy egy világverseny megnyitójával nem képesek két órát várni.

Meg még azért is jött, hogy átvegye a Debreceni Egyetem díszpolgári címét.

Előbb úgy volt, hogy Debrecenben kapja meg a kitüntetést, aztán, idő hiányában, Budapesten. Végül Budapesten sem vett át semit, a hivatalos indoklás szerint ezért kell visszajönnie 2018. elején. Nagyon akarja ezt a díszpolgári címet, még egy ilyen fárasztó utazást is megér neki.

Már amennyiben ideje engedi, és nem marad le megint a plecsniről.

Addigra egyébként, a hivatalos bejelentés szerint, elkezdődhet Paks2 építése. Talán az alapkövet is ő teszi majd le, a mi népünk nagy vezetőjével vállvetve.

Nem ezért jön, a díszpolgárság utáni vágy hajtja mihozzánk, de ha már itt jár, miért ne tegyen le egy alapkövet. Mi az neki, sportos alkat, akárhány alapkövet le tud tenni.

Az intézőnek addig még persze sok dolga akad. Az Európai Unió akadékoskodik, és a magyarok sem díjazzák az új atomerőmű gondolatát. Meg kell velük kedveltetni, bármi áron. Ez lesz a feladat, ki van már adva a kommunikációs csapatnak.

Felhívnak majd mindenkit telefonon. Időst, fiatalt, kismamát, nagymamát.

És persze, megy a hülyítés ezerrel.

„Egy ismerősöm szerette az atonerőműveket, és másnap négyese volt a lottón. Most már bánja, hogy nem korábban kedvelte meg ezeket a szemre is szép szerkezeteket, mert akkor biztosan ötöse lett volna”.

„Egy másik ismerősöm tüntetett az atomerőművek ellen, és három nappal később elcsúszott a lépcsőn. Eltört két bordája, valamint a szemüvege. Tudja, milyen sokba kerül ma egy új szemüveg?”

Nem olyan nagy ügy ez, csak telefon kell hozzá, és néhány lelkes csapattag.

Meg egy töketlen, saját magával viaskodó ellenzék, valamint egy balga nép, amelyik mindezt zokszó nélkül eltűri.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .