Kezdőlap Címkék Dzsudó

Címke: dzsudó

Foszlányaim XV.

0

dzsúdó
nekem ez az egyik kedvenc sportom. mármint a lélektani dzsúdó. hitem szerint nem támadok, csak kiteszem a lélektani kezemet vagy lábamat, ha nekem rohansz. és ha a földet érés után lehiggadsz és megkérdezed, most mi a fax, akkor megmosom a lélektani fejedet. és mivel ezzel föléd helyeztem magam, saját csapdámba esem. úgyhogy már ketten ülünk a földön. és ekkor felajánlom neked a békepipát és hogy itt a kezem, kimászhatunk együtt a lét aktuális verméből. aztán persze meglehet, hogy utána te erre, én amarra… de remélhetőleg könnyű lélekkel.

Nem támaszkodhatunk sem Kínára sem az USA-ra

A 67 éves Arkagyij Rotenberg gyerekkora óta ismeri Putyint, mert egy dzsúdó klubban edzettek abban a városban, melyet ma Szentpétervárnak hívnak, de akkoriban Leningrád volt.

Ez több mint 50 éves barátság – nyilatkozta Sophie Sevardnadzenek, az Rt.com munkatársának. A nagyhatalmú oligarcha, akinek vagyonát a Forbes magazin 2,6 milliárd dollárra becsüli, csak igen ritkán ad interjút. Különösen arról beszél ritkán, hogy milyen a kapcsolata Putyinnal.

Most azonban kiderült: az elnök rábízta annak a hídnak az építésé , mely a Krím félszigetet összeköti Oroszországgal. Ezen a hídon azután Putyin elnök elsőként hajtott át – növelve ezzel népszerűségét. A Krím félszigetet – egy népszavazást követően – 2014-ben annektálta Oroszország. Emiatt a Nyugat mindmáig szankciókkal sújtja Moszkvát. Arkagyij Rotenberg az elsők között volt, akit mint Putyinhoz közelálló oligarchát az amerikaiak feketelistára tettek.

Putyin barátja ebből is azt a következtetést vonja le, hogy nem szabad az USA-ra támaszkodni. Érdekes módon ugyanezt állítja Kínáról is pedig Hszi Csinping elnök nemrég Szentpéterváron ünnepelte a hatvanhatodik születésnapját – Vlagyimir Putyin társaságában. Oroszországnak a saját útját kell járnia, ehhez megvannak a tehetséges tudósai. Csak a nép mentalitása akadályozza azt, hogy Oroszország igazában világhatalommá váljon – állítja Arkagyij Rothenberg, aki Putyin elnök talán legközelebbi barátjaként interjút adott az Rt.com portálnak, mely gyakran képviseli a Kreml álláspontját.

Az ideiglenesen hazánkban állomásozó Putyin visszatér

Még szinte el sem ment, máris itt lesz megint. Sajtóhírek szerint Vlagyimir Putyin 2018. elején ismét Magyarországra jön.

Olyan ez neki, mintha hazajárna. Olyan ez nekünk, mintha neki a hazánk járna.

Megtekinti a távoli gyarmatot, elbeszélget az intézővel, meggyőződik arról, hogy rendben mennek-e a dolgok.

A dolgok amúgy rendben mennek, mert az intéző jól végzi a dolgát. Elvégzi a rábízott feladatot, lebontja a jogállamot, megtapossa a demokráciát, gyengíti Európát. Ha minden jól megy, nem sok idő múlva kiérdemel egy orosz nyelvű Kiváló Dolgozó jelvényt.

Putyin legutóbb, néhány nappal ezelőtt a budapesti dzsudó világbajnokság megnyitója apropóján érkezett Budapestre. Merthogy a gazda kedveli a dzsudót, maga is nyolcdanos mester, nem mellesleg a nemzetközi szövetség tiszteletbeli elnöke.

Ehhez képest lekéste a megnyitót, elkezdték nélküle. Megvárhatták volna, mert mégiscsak furcsa, hogy egy világverseny megnyitójával nem képesek két órát várni.

Meg még azért is jött, hogy átvegye a Debreceni Egyetem díszpolgári címét.

Előbb úgy volt, hogy Debrecenben kapja meg a kitüntetést, aztán, idő hiányában, Budapesten. Végül Budapesten sem vett át semit, a hivatalos indoklás szerint ezért kell visszajönnie 2018. elején. Nagyon akarja ezt a díszpolgári címet, még egy ilyen fárasztó utazást is megér neki.

Már amennyiben ideje engedi, és nem marad le megint a plecsniről.

Addigra egyébként, a hivatalos bejelentés szerint, elkezdődhet Paks2 építése. Talán az alapkövet is ő teszi majd le, a mi népünk nagy vezetőjével vállvetve.

Nem ezért jön, a díszpolgárság utáni vágy hajtja mihozzánk, de ha már itt jár, miért ne tegyen le egy alapkövet. Mi az neki, sportos alkat, akárhány alapkövet le tud tenni.

Az intézőnek addig még persze sok dolga akad. Az Európai Unió akadékoskodik, és a magyarok sem díjazzák az új atomerőmű gondolatát. Meg kell velük kedveltetni, bármi áron. Ez lesz a feladat, ki van már adva a kommunikációs csapatnak.

Felhívnak majd mindenkit telefonon. Időst, fiatalt, kismamát, nagymamát.

És persze, megy a hülyítés ezerrel.

„Egy ismerősöm szerette az atonerőműveket, és másnap négyese volt a lottón. Most már bánja, hogy nem korábban kedvelte meg ezeket a szemre is szép szerkezeteket, mert akkor biztosan ötöse lett volna”.

„Egy másik ismerősöm tüntetett az atomerőművek ellen, és három nappal később elcsúszott a lépcsőn. Eltört két bordája, valamint a szemüvege. Tudja, milyen sokba kerül ma egy új szemüveg?”

Nem olyan nagy ügy ez, csak telefon kell hozzá, és néhány lelkes csapattag.

Meg egy töketlen, saját magával viaskodó ellenzék, valamint egy balga nép, amelyik mindezt zokszó nélkül eltűri.

Orbán Viktor a Putyin-látogatás kulisszatitkairól

– Miniszterelnök úr, igaz, hogy Ön kezdeményezte Putyin budapesti látogatását?

– Igen, valóban én hívtam meg Magyarországra.

– Elmondaná nekünk, hogyan történt a meghívás?

– Egyik reggel felhívott, hogy idejönne néhány órára.

– Mire Ön?

– Mondtam neki, hogy most nem alkalmas az időpont, mert nagyon el vagyok foglalva.

– Erre Putyin?

– Erre Putyin azt mondta, hogy szerinte ez a mostani időpont nagyon alkalmas.

– Meggyőzte Önt?

– Igen. Engem érvekkel mindig meg lehet győzni.

– Elmondaná miniszterelnök úr, hogy miért jött Putyin Budapestre?

– Szereti a dzsudót, ő a szövetség tiszteletbeli elnöke.

– És ezért utazott Budapestre?

– Ja. Illetve, da.

– Megtudhatnánk, hogy milyen nyelven beszélgettek?

– Ő oroszul beszélt, én magyarul bólogattam.

– Mindenben egyetértettek?

– Ezt azért nem mondanám. Mikor befejezte, hogy mit vár el tőlünk Paks ügyében, közöltem vele, hogy mi erős és büszke európai nép vagyunk.

– Mire Putyin?

– Közölte velem, hogy ezt ő leszarja.

– Mire Ön?

– Nézze, a politika időnként arról szól, hogy engedni kell a tárgyalópartnernek.

 – Vagyis?

– Tudomásul vettem, hogy le vagyok szarva.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK