Putyin jelenlétében avatták fel az első Mercedes gyárat Oroszországban 

0
867
Pinterest

250 millió eurót fektet be a Mercedes-Benz orosz földön – mondta a megnyitón Dieter Zetsche. A Mercedes-Benz főnöke kiemelte: Putyin támogatása nélkül nem ment volna ilyen simán minden. Az orosz elnök is jelen volt a Mercedes gyár avatásán Moszkvától 40 kilométerre. Az új gyárban ezer ember dolgozik, és amikor eléri a csúcs kapacitást, akkor 25 ezer járművet értékesít majd az orosz piacon évente.

Putyin hangsúlyozta: a Mercedest nagyon sokra tartják Oroszországban. Németország érdekelt egy sikeres Oroszországban. Ezt hangoztatta Peter Altmaier. Angela Merkel kancellár egykori kabinetfőnöke, aki jelenleg Németország gazdasági minisztere elmondta: tavaly 61,9 milliárd euro volt a két ország kereskedelmi forgalmának értéke. Peter Altmaier tárgyalt Alkeszandr Novak orosz gazdasági miniszterrel is. A megbeszélés fő témája az Északi áramlat 2 elnevezésű tengeralatti gázvezeték volt. Ez közvetlenül szállít gázt Oroszországból Németországba. Sok szövetséges állam bírálta emiatt a németeket Trump elnökkel az élen. Berlinben viszont azt hangsúlyozzák: Európa energiaellátását Európában döntik el! A szankciók maradnak. 2014-ben Oroszország – egy népszavazás után – annektálta a Krím félszigetet. Ezt a külvilág nem fogadta el: az EU emiatt szankciókat léptetett életbe Oroszországgal szemben. Most a Mercedes gyár avatása kapcsán Merkel kancellár szóvivője sietett megerősíteni: maradnak a szankciók Oroszországgal szemben. Berlinben és Moszkvában szép csendben tovább folytatják az együttműködést, melyet az Egyesült Államok bírál, mert úgy érzi: ily módon csökken a befolyása Európában és az egész globális gazdaságban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .