Piaccsarnok épül Fehérgyarmaton

0
1192

Közel félmilliárd forint támogatást nyert piacsarnok építésére Fehérgyarmat önkormányzata. A nyolcezer lakosú szatmári város a helyi gazdaság fejlesztésére nyújtott be pályázatot.

Célja a helyi termelők piacra jutásának támogatása, a helyi termék értékesítés lehetőségeinek kialakítása piaccsarnok létesítésével – olvasható a város honlapján.

Péter Csaba, a város polgármestere arról tájékoztat, hogy a létesítménnyel a elsősorban a helyi termelőket szeretnék segíteni áruik értékesítésében, hozzájárulva ezzel a helyi gazdaság fejlődéséhez. A piaccsarnok felépítésével lehetővé válik a piac időjárási körülményektől független működése.

A terv közel 1800 négyzetméter alapterületű csarnoképület, melyből mintegy 750 négyzetméter fedett nyitott rész lesz. A kivitelezés várhatóan egy év múlva, 2018. augusztus 31-én fejeződik be. A 99 százalékos támogatási intenzitású projekthez a város 5 millió forintot biztosít költségvetéséből.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .