Pelczné Gáll Ildikó 1300 eurós videója

0
601
MTI

A Számvevőszék az Európai Unió egyik legfontosabb, de talán legkevésbé ismert intézménye noha a pénzügyi ellenőrzéssel foglalkozik. Most őket ellenőrizte a párizsi Liberation című lap, és feltárt néhány “furcsaságot”.

A jólfizetett uniós tisztviselők igyekeznek kiegészíteni jövedelmüket különböző csalafintaságokkal: felveszik a lakhatási segélyt noha nem is laknak Luxemburgban, a Számvevőszék székhelyén. Kétes célokra költik a reprezentációs keretet illetve a természetbeni juttatásokat. A többi között Pelczné Gáll Ildikó, akit a Fidesz illetve az Európai Néppárt delegált az uniós testületbe. Pelczné Gáll Ildikó például azon a címen számolt el 1300 eurót egy videóért, amely a magyar forradalomról szólt. Mi köze ennek az Unió Számvevőszékéhez? – tudakolja a francia lap.

A Számvevőszék németek elnöke nem is lakik Luxemburgban, hanem a nem is túlságosan távoli Düsseldorfban él, ahol ráadásul politikai aktivitást is folytat. A Számvevőszék munkatársainak ez elvben tilos hiszen nekik az Európai Unió közös érdekeit kellene képviselniük.

Etika és ellenőrzés

A legkínosabb az egészben az, hogy a Számvevőszéknek kellene ellenőriznie azt, hogy az uniós polgárok adóját a megfelelő célokra használják-e fel? A Liberation által feltárt apró szabálytalanságok azt mutatják, hogy ezentúl jóval komolyabban veszik a pénzek ellenőrzését mint korábban. Az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága épp ezért meg kívánja hallgatni a német elnököt a Liberation által feltárt visszásságokról. Az Európai Parlament az, amely a brüsszeli bizottságot arra szorította, hogy szigorúbban ellenőrizze az uniós pénzek elköltését a tagállamokban.

Pont ezért nem kap pénzt a magyar kormány a helyreállítási alapból, mert Brüsszelben egyáltalán nincsenek meggyőződve arról, hogy az uniós pénzeket nem nyúlják-e le a hatalom emberei?!…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .