Pár szavazattal nyertek a szocialisták az időközin

0
832

Aprócska sikert ért el az ellenzék a vasárnapi időközi választások egyikén – az MSZP jelöltje szoros küzdelemben nyert Mezőtúrin. Erről nem adott hírt az MTI. Gávavencsellőn kikapott a korábbi – botrányokba keveredett – polgármester, akit a Fidesz jelöltje vert meg, nem is kicsit.

Ha kicsi is, de győzelem: a vasárnap Mezőtúron tartott időközi egyéni választókerületi képviselő választáson az MSZP-nek sikerült nyernie: a 404 érvényes szavazat 36,68 százalékát kapta Kovács Mihály szocialista jelölt, ezzel éppen hogy megelőzve a 35,64 százalékot szerzett, ugyan függetlenként indult, ám a Fidesz-KDNP által támogatott Uzsoki Jánost. A más független jelölt 25,5 százalékot kapott, a szokás szerint itt is elindult munkáspárti jelölt elenyésző, nem egészen 2 százalékot. A részvétel azonban rendkívül alacsony volt, 22 százalékos.

Érdekes módon az MTI, azaz a Magyar Távirati Iroda erről elfelejtett beszámolni.

Arányaiban is sokkal többen mentek el voksolni a tegnap tartott másik időközin, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gávavencsellőn, ahol polgármestert és képviselőtestület is választottak, lemondás miatt. Itt tarolt a Fidesz, jelöltje, Berecz János a szavazatok 72.46 százalékát söpörte be, igaz, csak egy elleninduló volt, a magát függetlenként megmérettető Vojtó Mihályné, a település korábbi polgármestere, akire végül 453-an szavaztak. Vojtó Mihályné többször szerepelt az országos sajtóban, a Hír TV Célpont című műsorában is, pályázati pénzekkel kapcsolatos ügyek miatt

A nagyközség szavazói vasárnap képviselőket is választottak: a hatfős testületbe tizennégyen jelöltették magukat, közülük hatan a Fidesz-KDNP színeiben, nyolcan pedig függetlenként indultak. Ennek a voksolásnak az eredményét hétfő reggelig sem tette közzé a Nemzeti Választási Bizottság.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .