MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A vállalkozókat kéri, hogy segítsék megvédeni az országot, mert ettől függ, hogy idegen érdekeket követő bábkormány vagy független nemzeti kormány vezeti az országot a jövőben – mondta Orbán Viktor a kereskedelmi kamara évnyitóján. Leendő kormányának célja egyebek mellett évente emelni a minimálbért és a nyugdíjat, növelni a családtámogatást. A piaca miatt kell az EU-ban maradni – mondta.

Csak olyan gazdaságpolitikát támogat, amely vállalja minden évben a 4 százalékos növekedést – fejtette ki Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évnyitó rendezvényén.

Ennek előfeltétele azonban, hogy egyetlen menekültet se engedjenek be, erősítsék meg a határkerítést és fizettessék ki árának felét az EU-val, és kitiltani mindenkit az országból, aki segíti a migránsokat. Mint mondta,

ők senkit se gyűlölnek, nem is erre épül a kampányuk.

Nem is embereket utálnak, hanem tetteket.

Ha meglesz a 4 százalék növekedés, akkor elérhetők a kitűzött célok, amelyeket választási ígéret helyett tűztek ki. Eszerint cél a teljes foglalkoztatottság, minden évben növelni a minimálbért, de csak a teljesítménnyel arányosan, szintén évente nyugdíjemelés és nyugdíjprémium. Növelni akarják a családi adókedvezményt, ellenben csökkenteni a munkáltatói adóterheket, a régióban a legalacsonyabb szintre. Orbán szerint megvédik a nők 40-programot. Emellett modern falu programot indítanak a lakhatási körülményekkel a középpontban.

A miniszterelnök meghirdette új nagy térségi közlekedési beruházások tervét.

Gyorsvasút Varsóig és Kolozsvárig, autópálya Miskolctól Kassáig és Pécstől a horvát határig.

Hosszasan beszélt Orbán a „munka, család, haza” hármasának víziójáról, amely szerinte a gazdaságpolitikát is megalapozza. Szólott továbbá

az ország döntési szabadságának megtartásáról,

például abban, hogy óriási a nyomás egységes európai adórendszer érdekében. Ha fontos kérdésekben nem magunk döntünk, bajban leszünk – fejtette ki.

Megismételte tézisét arról, hogy alig van szerepe a magyar gazdaság növekedésében az uniós támogatásoknak. (Ennek cáfolata itt.) Sőt, ők keresnek rajtunk, igaz, ezzel mi is jól járunk – mondta.

„Nekünk nem az európaiak pénze kell, hanem a piacuk, ezért kell bennmaradnunk az unióban”

– mondta Orbán.

Végezetül arra kérte a vállalkozókat, hogy a kormánnyal új szövetséget kötve segítsenek megvédeni az országot. Az a kérdés szerinte, hogy idegen gazdasági-politikai érdeket követ bábkormány vagy független nemzeti kormány vezeti az országot.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .