Orbán felháborodik, de az Európai Bíróság döntése ellen nincs apelláta

0
1034
x.com

Jogi Waterloo Orbán Viktornak, aki valamikor a jogtudományi egyetem elit Bibó kollégiumának jeles diákja volt: az Európai Bíróság  200 millió eurós büntetést rótt ki Magyarországra, mert megsértette a migránsok fogadásával kapcsolatos uniós jogszabályokat. Ha Magyarország nem fizet, akkor napi 1 millió eurós bírságot is kirónak rá.

A magyar költségvetés helyzete amúgyis kétségbeejtő, még csak ez hiányzott hiszen közben Brüsszel nem utalja az eurómilliárdokat a jogállami normák megsértése miatt.

Orbán Viktor reakciója hisztérikus és már – már irracionális:

”A döntés felháborító és elfogadhatatlan. Nem engedünk a brüsszeli bürokraták pénzügyi zsarolásának! Megvédjük a határokat és megvédjük a magyar embereket!”

– írta a miniszterelnök a Facebook oldalán. Ez propaganda nyilatkozatnak elmegy, de itt az Európai Bíróság döntéséről van szó! Ott nem lehet előadni ilyen jelszavakat, amely mögött semmiféle jogi tartalom sincsen.

A migráns ügyben Orbán Melonival is szembekerülhet

Az Európai Unió – a magyar kormány ellenkezése ellenére – elfogadott egy migráns paktumot, melynek a lényege az, hogy a határoktól távolabbi tagállamok átveszik a migránsok egy részét a frontállamoktól: Olaszország, Görögország stb. Meloni egy frontország miniszterelnöke, tehát abban érdekelt, hogy a többi tagállam vegyen át néhány ezer migránst, akikkel Olaszország nem tud mit kezdeni. Emiatt szembekerülhet Giorgia Meloni és Orbán Viktor, akik amúgy politikai szövetségesek lennének, de a nemzeti önzés elválasztja őket. A Nacionalista Internacionálé ezért is küzd súlyos belső ellentmondásokkal, amelyek végső soron arra futnak ki, hogy mi lesz az Európai Unióval? Ki kap pénzt a közös kasszából és ki nem? Meloni létérdeke, hogy megkapja az uniós eurómilliárdokat hiszen anélkül bedőlne az olasz költségvetés, és Olaszország a fizetésképtelenség határára juthatna. Orbán Viktor hamarosan ugyanebbe a helyzetbe kerülhet hiszen az európai pénzek nélkül nem tudja működtetni a nemzeti együttműködés rendszerét. A politikailag sikeres rendszer gazdaságilag versenyképtelen. Ezt a dilemmát 14 év alatt sem tudta feloldani Orbán Viktor, akinek a titkára rájöttek Brüsszelben. Ahol Giorgia Meloni mind fontosabb szerepet játszik mint királycsináló, és mind kevésbé kíván hallani régi jó barátjáról, Orbán Viktorról.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .