Orbán a megosztást beviheti az unióba

0
186

A Süddeutsche Zeitung liberális német lap szerint Orbán Viktornak nem tudott ártani sem autokrata stílusa, sem a sok korrupciós történet, mely családjáról és oligarcháiról világszerte kering.

 

Nem hagyták cserben hűséges hívei, akiket az agymosás módszerével és nagy pátosszal dolgoz meg nap mint nap, és milliónyi muszlim bevándorlásáról szóló ijesztgetéssel tart igézetében – írta „Az EU elveszti Magyarországot, és nem nyer semmit” című kommentárjában a lap.

Orbán győzelme Magyarországnak semmi jót, Európának sok bosszúságot ígér, mert ez a lelkiismeretlen stratéga a megosztás mestere. Odahaza a „nemzetre” való minden hivatkozás ellenére régen mély árkokat ásott, mert a megosztott politikai térkép még mindig a legjobb garancia arra, hogy zavartalanul tovább garázdálkodjon.

A történtekről – legalábbis részben – az ellenzék is tehet, mert nem tudta kibontani az együttműködésre irányuló pozitív kezdeményezéseket, és ez nem csak a baloldal és a Jobbik közötti, nehezen áthidalható ideológiai ellentéteken múlt, hanem a baloldali-liberális táboron belüli féltékenykedésen is.

Orbán tovább építheti a meghirdetett „illiberális államát”, és a megosztást beviheti az unióba is: utánzókat már rég talált ehhez – írta a lap.

Kapcsolódó cikkek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..