Ő lesz Karácsony utódja

0
1964
Budapest, 2018. május 27. Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd pártigazgatója MTI Fotó: Mónus Márton

Ahogy az várható volt, Karácsony Gergely lemond az országgyűlési mandátumáról. A Párbeszéd társelnöke nem csak ezt jelentette be, hanem megnevezte utódját is a frakcióban:  Kocsis-Cake Olivio pártigazgató személyében.

 

A társelnök, Zugló polgármestere a jövő őszi önkormányzati választásokra és zuglói feladataira kíván koncentrálni – jelentette be mai budapesti sajtóértekezletén. Mandátumáról hivatalosan már holnap lemond, tette hozzá.

A Párbeszéd vasárnapi taggyűlésén nem csak a mandátumának az átadásáról tárgyaltak. Megvonták az április 8-i választások tapasztalatait is, s emellett stratégiai vitát kezdtek a párt további teendőiről. Mint elhangzott, ebben ugyan döntés egyelőre nem született, de abban egyetértés volt, hogy meg kell újítani a baloldali politizálást, és hogy szükség van szövetségek kötésére annak érdekében, hogy le lehessen váltani az Orbán-kormányt.

„A Párbeszéd a kovásza lehet annak, hogy a következő időben összehozzunk olyan ellenzéki együttműködést, amely alkalmas arra, hogy 2022-ben leváltsuk a kormányt, én ebben szeretnék dolgozni”

– idézte Kocsis-Cake Olivio szvait az MTI.  A politikus egyébként esélyegyenlőséggel, szociális kérdésekkel, uniós témákkal és nemzetpolitikával is szívesen foglalkozik majd az országgyűlési frakcióban.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, arról beszélt, hogy a párt nem a széthúzásban érdekelt, nem a kirekesztésben, nem a gyűlöletkeltésben, hanem a szolidaritásban, az összetartásban, a közös munkában és az együttműködésben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .