Nincs béke az LMP-ben – lemondott az elnökség két tagja

0
871
Fotó: Youtube

A választás óta a nyilvánosság számára is érzékelhető a feszültség az LMP-ben, ám a történtek még korábbra nyúlnak vissza. Hadházy Ákos, a párt társelnöke azzal vádolta Schiffer Andrást, az LMP korábbi vezetőjét, hogy a zöldpárt képviselőjelöltjei az ő nyomására nem léphettek vissza más pártok javára. Hadházy ellen a párt etikai vizsgálatot indított, Sallai Róbert Benedek éppen egy ilyen bizottsági meghallgatáson támadt rá Hadházy Ákosra, és fizikailag is bántalmazta őt. Az LMP közleményét cikkünk végén olvashatják.

Az LMP-saga legújabb epizódjában sajtóinformációk szerint két elnökségi tag, Ungár Péter és Schmuck Erzsébet is bejelentette lemondását. Ungár Péter, aki Schmidt Mária fia, a legutóbbi időkben azzal került az érdeklődés középpontjába, hogy az édesanyja és általa (is) tulajdonolt Figyelő listát közölt a lap szerint Soros György által fizetett ügynökökről.

Ungár Pétert a párton belül is több támadás érte emiatt, ő maga kijelentette, hogy nem ért egyet a listázással, és bár a szerkesztésbe nem szól bele, nem tartja jó ötletnek, hogy lista készült az állítólagos „Soros-bérencekről.”

Ezzel együtt, a két elnökségi tag mostani lemondása állítólag nem függ össze közvetlenül a párton belüli botrányokkal. Az Index értesülései szerint valójában technikai kérdésről van szó, és a lemondások közvetlen oka a közelgő rendkívüli tisztújítás.

Kerestük Ungár Pétert, de jelenleg nem elérhető.

Az LMP sajtóosztálya az elnökségi tagok lemondásával kapcsolatban a következőket közölte: “Az LMP Országos Elnökségének négy tagja az előrehozott tisztújítás érdekében lemondott. A párt fontosnak tartja, hogy minél előbb teljes tisztújításra kerülhessen sor. Ungár Péter, Schmuck Erzsébet, Ábrahám Júlia és Ferenczi István lépése azt a célt szolgálja, hogy a teljes tisztújítás már a legkorábbi időpontban, a párt május végi Kongresszusán megtörténhessen.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .