Nem lesznek no-gone zónák Németországban

0
548
Orbán Viktor és Horst Seehofer, balra Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti csoportjának elnöke, jobbra Alexander Dobrindt, a CSU parlamenti képviselõinek vezetõje. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az új német belügyminiszter szerint fel kell gyorsítani a kitoloncolást Németországból. Horst Seehofer a Bild am Sonntag című lapnak elmondta: tűrhetetlen, hogy évekig tart a migránsok menedék jogi  kérelmének a vizsgálata. Ezt néhány hónapra akarja rövidíteni.

 

Horst Seehofer korábban bírálta Angela Merkel kancellár menekültpolitikáját. A bajor CSU vezetőjeként Orbán Viktort hívta meg díszvendégnek a keresztényszociális unió év eleji tanácskozására. Szerinte ki kell szűrni a migránsok közül a bűnözőket és terroristákat, s ennek érdekében kamerákat helyeznek el minden szükséges helyen.

Nem lesznek no go zónák Németországban!

– ígérte az új belügyminiszter.

Seehofer ragaszkodott ahhoiz, hogy az új belügyminisztérium egyben a „Heimat” (Szülőföld, haza) minisztériuma is legyen – ez a konzervatívok számára olyan kedves kifejezés sokaknak a nacionalista múlt felidézését jelenti. Az ő megnyugtatásukra Seehofer közölte:

Németország liberális jogállam volt és marad, de erős államra van szükség annak érdekében, hogy ezt meg tudják védeni.

Németországban a tavaly őszi választáson – először a második világháború befejezése óta –egy nyíltan nacionalista euroszkeptikus párt is bekerült a törvényhozásba. Az Alternative für Deutschland, amelynek aktivistái között neonácik is vannak, a harmadik helyen végzett a választásokon, jelenleg pedig a második helyen áll a népszerűségi listán, megelőzve a szociáldemokratákat, akik a CDU-val és a CSU-val együtt kormányozzák Németországot.

Angela Merkel kancellárnak nem lesz könnyű dolga, hogy összeegyeztesse a CSU és a szociáldemokraták nézeteit a migráns kérdésben. Horst Seehofer mindenesetre nem hagyott kétséget afelől, hogy zéró toleranciát tart kívánatosnak mindenféle bűnözéssel szemben, és a korábbinál határozottabban kíván fellépni azokkal a bevándorlókkal szemben, akik nem tartják tiszteletben Németország törvényeit.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .