Nem kell a köztévének az On The Spot

0
1481
Cseke Eszter és S. Takács András. Fotó: Facevook

Az On The Spot című műsor készítői, Cseke Eszter és S. Takács András New Yorkban, a közszolgálati televíziók INPUT elnevezésű fesztiválján értesültek arról, hogy a köztévé 2019-re nem újítja meg a velük kötött szerződést. Az évi 80 milliárdnál is több forintból gazdálkodó közmédia nem bővelkedik kedvelt, nézhető műsorokban, így érthetetlen, hogy miért épp az On The Spot az, amelyről úgy gondolták, hogy a jövő évtől kezdve nélküle is jól elboldogulnak.

A műsor Facebook oldalán az alkotók megköszönték az eddigi közös munkát, ám a bejegyzésből nehéz nem kiérezni a csalódottságot és az értetlenséget.

„Tegnap éjjel érkeztünk meg New York-ba, hogy Magyarországot képviseljük a közszolgálati televíziók nemzetközi fesztiválján, az INPUT-on. Az On The Spot az egyetlen magyar szereplő az idei programban, amely a világ legkiemelkedőbb közszolgálati műsorait szemlézi. A hosszú repülőút után bekapcsoltuk a telefonjainkat, és a sajtóból értesültünk róla, hogy az MTVA 2019-től nem tart igényt a munkánkra. A hírek után rögtön megnyitottuk az e-mailjeinket is, ott várt minket a hivatalos levél ugyanerről, amely pár órával a sajtóközlemény időpontja előtt landolt a mailboxban.”

Mint írják, jövőre lesz 10 éve, hogy két kiskamerával elkezdték az On The Spotot. Mivel Magyarországról a legtöbbet a Duna Tv fektette a dokumentumfilm-sorozatba, ezúton is köszönik az együttműködést, hogy szabadon, függetlenül és méltósággal dolgozhattak az elmúlt években.

„Az On The Spot kilencedik, idei évadára érvényes szerződésünk van a csatornával, a New York-i fesztivál után éppen az utolsó epizódot forgatjuk Észak-Amerikában. A filmeket ősszel láthatjátok! Biztosak vagyunk benne, hogy valamilyen formában 2019-ben is folytatódik majd az On The Spot, megünnepeljük a tizedik évet, azt a rengeteg emberi történetet és nagy pillanatot, amit a szereplőinkkel átélhettünk, átélhettetek.”

A poszthoz hozzászólók már nem fogalmaztak ennyire udvariasan, szerintük ezzel nem Eszter és András, hanem a köztévé veszít, mert az On The Spot után két kézzel kapkodnak majd a konkurens televíziós csatornák.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .