Náci figuráktól határolódik el a Lego

0
2950
amazon.de

A dán Politiken tudósítása szerint⁠ egy német családapa épp karácsonyi ajándékokat nézett a gyerekeinek, amikor rábukkant a nemzetiszocialista bábukra. A Lego elhatárolódott.

A német férfi a CustomBricks nevű cég weboldalán találta a második világháborúsra pingált, náci szimbólumokkal ellátott Wehrmacht-katonát. A cég egyedi legókockák, figurák és készletek árusításával foglalkozik, honlapjukon a nácikon kívül meglehetősen profin kivitelezett Star Warsos, SWAT-os és második világháborús szövetséges szettek is elérhetőek.

A német apánál viszont nem általában a háborús témájú készletek, hanem kifejezetten a náci figurák verték ki a biztosítékot, olyannyira, hogy rögtön aláírásgyűjtésbe is kezdett a cég ellen. Véleménye szerint a gyerekek elfogadják az egyenruhákat és a fegyvereket, amikor ezekkel játszanak, ez pedig kifejezetten veszélyes hatással lehet rájuk.

A világszerte népszerű építőjáték gyártója, a dán Lego sajtófőnöke elmondta, hogy tudják, hogy a rajongók át szokták festeni a kockákat és a figurákat. Ezek sokszor fantasztikusak, ám vannak olyan projektek, amelyeket sosem tudnának támogatni, mert nincsenek összhangban az általuk vallott értékekkel.

“Ez például természetesen egy olyan termék, amelyet sem nem támogatunk, sem nem vagyunk részei. Épp ellenkezőleg” – nyilatkozta Roar Rude Trangbæk.

Egyelőre nem tudni, hogy a dánok jogi lépésekre is készülnének a CustomBricks ellen.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .